El conductor, begut i drogat, va matar una parella que circulava en moto

Condemna pionera a un conductor begut i drogat que va matar una parella a Badalona

5 anys i 9 mesos de presó. Per primera vegada, l'Audiència de Barcelona ha aplicat l'article del Codi Penal que permet augmentar la pena per la gravetat dels fets

RedaccióActualitzat

El conductor que el març del 2020 va atropellar mortalment una parella a Badalona ha estat condemnat a 5 anys i nou mesos de presó.

És una pena més alta de l'habitual, perquè l'article 142 del Codi Penal castiga amb entre un i quatre anys les morts causades per imprudència greu.

L'Audiència de Barcelona, però, ha aplicat, per primera vegada a Catalunya, l'article 142 bis, introduït el març de 2019, que permet augmentar la pena "si el fet revestís notòria gravetat".

Una gravetat que es valora, per exemple, en funció de la "rellevància del risc creat i del deure normatiu de cura infringit".

Circumstàncies que el tribunal ha considerat que concorren, perquè entén que el conductor "va posar en greu risc molts usuaris de la via" i "va infringir les normes més elementals de cura".

En concret, va circular a una velocitat excessiva -de fins a 130 quilòmetres per hora en un lloc on el màxim permès és de 50-, en contra direcció i sense respectar els semàfors.

Tot plegat, sota els efectes de l'alcohol i de drogues, i per fugir d'un vehicle policial que va veure circulant al seu darrere. A més, no tenia cap punt al carnet de conduir.

La seva conducta va obligar diversos vianants a saltar per no ser atropellats, i diversos vehicles a frenar bruscament per no topar amb ell.

Més endavant, en una cruïlla, va envair el carril contrari i va envestir frontalment una moto i va arrossegar-la uns metres fins xocar contra el cotxe que circulava al darrere.

La parella que anava en la moto va morir, i el conductor del cotxe va quedar ferit.

Després de causar aquest accident, el condemnat va intentar fugir del lloc dels fets.

Per tot plegat, el tribunal també ha acordat que el conductor, que ja estava en presó preventiva, segueixi a la presó fins que compleixi la meitat de la condemna.

També la prohibició de conduir vehicles de motor durant set anys

A més, li ha imposat indemnitzacions per als tres fills de la parella morta, de fins a 299.062 euros, i una altra indemnització, de 12.635 euros, per al conductor que circulava darrere la moto, que arran del xoc té dolors crònics.

Javier Benito Gadea, advocat del despatx Vosseler que ha exercit l'acusació particular, considera que la sentència -la tercera a tot Espanya que aplica l'article 142 bis- és una "clara victòria".

Demana, també, una reforma "urgent" de la legislació per aconseguir que aquests tipus de fets sempre "puguin tenir el retret penal que mereixen".

ARXIVAT A:
TrànsitMobilitatJudicial
Anar al contingut