Els museus no podran superar el 30% de l'aforament
Els museus no podran superar el 30% de l'aforament

Concursos i reptes virals: els museus es reinventen durant la crisi del coronavirus

Aquestes són algunes de les iniciatives impulsades pels museus mentre duri el confinament

Actualitzat

Amb els museus, com tants altres espais, tancats al públic, les xarxes s'obren i s'omplen d'art i d'història aquests dies. Una de les iniciatives per alleugerir el confinament per la Covid-19 i parar atenció al patrimoni cultural és el #MuseumQuizACasa.

Es tracta d'un concurs online que inclou una versió per a adults i una altra per a famílies. S'hi podrà participar a través de qualsevol dispositiu electrònic, ja sigui mòbil, tauleta o ordinador.

El concurs ha començat aquest dissabte 28 de març i estarà actiu mentre duri el confinament social:


Hi participen museus com el Picasso, el Museu del Disseny i el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona o el Museu de la Mediterrània, a Torroella de Montgrí, entre altres.

Les preguntes inclouen temes d'actualitat, locucions i frases fetes, cultura popular, arts (música, cinema, pintura, escultura, gravat, disseny, etc.) i curiositats, amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus participants.

Una altra iniciativa és el repte que va llançar el Museu de Guissona, a la Segarra, de difondre fotos antigues del seu primer espai expositiu. Contra tot pronòstic, la seva proposta s'ha convertit en un challenge viral al qual ja han respost més de 60 centres de tot l'estat.


I per als més atrevits, un altre dels reptes virals que hi ha a les xarxes socials és l'#artathomechallenge. Consisteix a reproduir obres d'art, fer-ne una fotografia i compartir-la a Twitter. El programa informatiu InfoK, també ha animat els més petits de casa a compartir art en el seu repte diari:

ARXIVAT A:
Coronavirus Museus
Anar al contingut