Jordi Savall i el jove afganès tocant a "la jungla" de Calais
Jordi Savall i el jove afganès tocant a "la jungla" de Calais
Calais

Concert de Jordi Savall a "la jungla" de Calais per mostrar el seu suport als immigrants

El director i gambista volia donar un toc d'atenció sobre la situació dels refugiats i immigrants que malviuen en aquest campament a tocar de la boca de l'Eurotúnel

RedaccióActualitzat
El director d'orquestra i gambista Jordi Savall va fer dissabte un concert a "la jungla" de Calais, el campament on malviuen entre 3.500 i 7.000 immigrants i refugiats que intenten travessar el canal de la Mànega i arribar fins a la Gran Bretanya.

Acompanyat d'un músic sirià, un grec, un búlgar, un turc i un israelià, Savall va interpretar músiques tradicionals de Bulgària, Espanya, el Marroc, Turquia, Síria i el Líban.



La sorpresa va arribar quan un jove afganès que viu en un bungalou del centre d'acolliment provisional, Ismaël, es va afegir espontàniament al conjunt amb el seu instrument, una dambura.

Al final del concert, Ismaël va interpretar una melodia del seu país i Savall i els seus músics el van seguir. Van rebre una gran ovació del públic.

Jordi Savall ha explicat que ha anat a "la jungla" per "comprendre, per veure i per portar als que estan allà un testimoni de calor humà". "La música és la nostra manera de dir-los que estem amb ells." "La música és la millor manera d'arribar al cor d'aquests joves, no necessita traducció."
Anar al contingut