Jordi Bañeres, en primer terme, i Xavi Mora, al volant, en una imatge del Dakar.
Jordi Bañeres, en primer terme, i Xavi Mora, al volant, en una imatge del Dakar.
Sant Andreu de Llavaneres

Concentracions per l'alliberament dels catalans detinguts per tràfic de cocaïna al ral·li Dakar

Sant Andreu de Llavaneres i Canet de Mar es mobilitzen per l'alliberament de Xavi Mora i Jordi Bañeres, dos dels detinguts a França el passat cap de setmana per presumpte tràfic de drogues després que se'ls acusés de traslladar 1.400 quilos de cocaïna en un dels camions d'assistència que formava part de l'expedició del Ral·li Dakar 2013.

RedaccióActualitzat

Famílies i veïns clamen per la llibertat i la innocència de Xavi Mora i Jordi Bañeres, detinguts el passat cap de setmana a França per presumpte tràfic de drogues.

Segons el comunicat emès per les famílies dels detinguts, veïns de Sant Andreu de Llevaneres i Canet de Mar, respectivament, han convocat mobilitzacions cada dijous fins que se'ls alliberi. La primera manifestació tindrà lloc el dijous 27 de febrer a Sant Andreu de Llavaneres a les vuit de la tarda; la segona serà a Canet de Mar a la mateixa hora.

Xavi Mora i Jordi Bañeras són dos dels cinc detinguts en una operació contra el narcotràfic a França. Se'ls acusa d'haver amagat i traslladat 1.400 quilos de cocaïna dins d'un dels camions d'assistència que formava part de l'expedició del Ral·li Dakar 2013 i del qual eren membres de l'equip d'assistència. El director de l'equip d'Epsilon, David Oliveres, és un altre detingut. Arrestat a Granollers va ingressar a presó dilluns per ordre de l'Audiència Nacional.

Els veïns també han mostrat el seu clam via xarxes socials amb la creació de la campanya "Tots amb en Xavi Mora", que en menys de 24 hores acumula més de 2.500 suports a Facebook. A nivell institucional, l'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, ha escrit a la justícia francesa per certificar la confiança i l'honorabilitat d'aquest conciutadà.

Anar al contingut