S'han convocat manifestacions simultànies a Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona (ACN/Laura Fíguls)
S'han convocat manifestacions simultànies a Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona (ACN/Laura Fíguls)

Concentracions per demanar la llibertat per Pablo Hasél, empresonat ara fa un any

Actualitzat

Dos centenars de persones s'han manifestat aquest dissabte al centre de Barcelona en protesta per l'empresonament de Pablo Hasél i en suport a tots els represaliats des de l'1-O. Els manifestants han sortit dels Jardinets de Gràcia i han baixat Passeig de Gràcia.

Els Mossos han identificat una desena de persones als Jardinets de Gràcia, abans que la manifestació hagués començat a avançar.

Al capdavant, els assistents a la marxa portaven una pancarta amb el lema "Tombem les lleis repressives. Unitat, organització i lluita". A la mobilització s'han sentit proclames a favor de l'alliberament de les persones empresonades i "represaliades", com Hasel.

La mobilització ha acabat davant el TSJC sense incidents.

La capçalera de la manifestació a la part alta del Passeig de Gràcia
La capçalera de la manifestació a la part alta del Passeig de Gràcia (CCMA)

A més de la de Barcelona, també s'han convocat concentracions i manifestacions a Lleida, Tarragona, Girona i Madrid sota el lema "Tombem les lleis repressives" i demanant la llibertat per a Pablo Hasél.

 

A Lleida, la protesta ha sortit de davant de l'edifici del Rectorat i, després de passar per diversos carrers de la ciutat, ha finalitzat sense incidents davant la subdelegació del govern espanyol.

Els assistents a les manifestacions recorden que, un any després de l'empresonament de Pablo Hasél, els problemes socials i polítics segueixen presents.

El raper el van detenir el 16 de febrer del 2021 al rectorat de la Universitat de Lleida, on s'havia tancat amb una cinquantena de persones que li donaven suport. El van traslladar per ordre judicial al Centre Penitenciari de Ponent, on compleix condemna per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia.

La detenció i l'empresonament del raper lleidatà van provocar diverses jornades de protestes i manifestacions a Barcelona, Lleida i altres ciutats.

Coincidint amb la manifestació per la llibertat de Pablo Hasél, a la Meridiana de Barcelona s'han tornat a concentrar una nit més desenes d'integrants de la plataforma Meridiana Resisteix per protestar contra la sentència del procés. El Departament d'Interior ja no autoritza la protesta d'aquesta plataforma que s'ha manifestat diàriament des del 14 d'octubre del 2019.

 

ARXIVAT A:
Pablo Hasél
Anar al contingut