Concentració a Sabadell (ACN)
Concentració a Sabadell (ACN)

Milers de persones es concentren arreu per demanar la llibertat dels detinguts

Els detinguts són acusats de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius

Actualitzat

Manifestacions convocades a diferents pobles i ciutats de Catalunya per demanar la llibertat dels detinguts en l'operació de la Guàrdia Civil d'aquest dilluns.

A Sabadell, d'on són quatre dels detinguts, la concentració ha començat a les set de la tarda a la plaça del Doctor Robert. S'ha cridat "LIibertat detingudes" i a les pancartes es podien llegir lemes com "Tots som CDR" o "La repressió no ens atura".

Segons la policia local, s'hi han aplegat 4.000 persones. Durant la concentració s'ha llegit un manifest condemnant les actuacions policials i judicials.

Josep Cruanyes, de l'ANC, ha condemnat les detencions que s'han fet aquest dilluns.

"Des de l'Assemblea Nacional Catalana condemnem aquests fets que estan passant avui, que són un nou pas en l'escalada de repressió política de l'estat."

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, present en aquesta concentració de Sabadell, ha dit que la gent "està molt crispada".

"Estem davant d'un fet que sembla voler criminalitzar l'independentisme i sembla voler generar por, pànic i és una forma més de la repressió."

Els dos detinguts que han quedat en llibertat amb càrrecs són d'aquesta ciutat.

 


Cap a les vuit del vespre, part dels concentrats s'han dirigit cap al carrer Antoni Cusidó, on es feia un escorcoll amb presència d'almenys un detingut des de primera hora de la tarda.

 

 

A Barcelona, la concentració s'ha fet davant la comandància de la Guàrdia Civil, a la Travessera de Gràcia. Hi han participat dues mil persones, cridant contra les detencions fetes per la Guàrdia Civil i, també, contra el conseller de l'Interior, Miquel Buch, i contra els Mossos.

A Lleida s'han concentrat davant la subdelegació del govern espanyol, després han anat fins la seu del PSC i han acabat davant de la Paeria. Aquí s'hi han aplegat unes 750 persones.
 

Lleida

A Vic s'ha llegit un manifest sota el títol "Detenir, retenir, castigar". La concentració s'ha fet a la plaça Major.

 

 

A Girona, la concentració de rebuig a les detencions de la Guàrdia Civil ha començat a les 8 del vespre. 1.500 persones, segons la policia local, s'han manifestat a la plaça del Vi per donar suport als 9 detinguts. Els manifestants s'han adreçat, després, cap a la comandància de la Guàrdia Civil. Els Mossos d'Esquadra, però, ho han impedit i hi ha hagut moments de tensió.

 

Girona

A Tarragona, en plena festa major, també hi ha hagut protestes dels CDR. Ha estat durant la processó del Braç de Santa Tecla. En el moment en què han passat les autoritats s'han sentit xiulets i s'han vist pancartes contra "les forces d'ocupació".
 

Tarragona

A Reus, els manifestants han tallat la via del tren.

 

 

La Fiscalia de l'Audiència Nacional imputa als 9 detinguts els delictes de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius.

La Fiscalia qualifica els detinguts de "grup terrorista de caràcter secessionista". Segons el ministeri fiscal, estarien preparats per actuar contra "objectius seleccionats per un grup de militants dels CDR".

La Fiscalia assegura que davant la "certesa de les accions que es volien perpetrar", s'han fet les detencions.

ARXIVAT A:
CDRProcés catalàOperació Judes
Anar al contingut