Concentracions contra el judici a ajuntaments, llocs de treball i universitats

S'han fet aturades simultànies a les 12 del migdia

Actualitzat

Aturades de protesta contra el judici del procés a centres oficials de la Generalitat, ajuntaments, sindicats, llocs de treball i universitats. Ha estat de manera simultània a les 12 del migdia.

S'han fet aturades a les principals institucions, davant el Parlament i la Generalitat.

 

 

Concentració a la plaça de Sant Jaume contra el judici del procés (Reuters. Albert Gea)

 

Amb el lema "l'autodeterminació és un dret, no un delicte", -que es llegia a la pancarta de la plaça de Sant Jaume aguantada per la consellera Elsa Artadi i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau,  l'ANC també ha fet aquesta concentració davant la seu de la Unió Europea, UE a Brussel·les.

 

 

Les aturades s'ha seguit a les delegacions territorials de Ia Generalitat:

 

També, unes 200 persones, entre treballadors, polítics i ciutadans, s'han concentrat davant la Diputació.
 

Nombrosos ajuntaments arreu de Catalunya han fet aturades i s'han sumat a la protesta.

 

 

 

 

També, treballadors de sindicats com CCOO i UGT han sortit al carrer per fer l'aturada convocada aquest migdia:

 

Una cinquantena de persones s'han concentrat davant d'UGT i CCOO a Girona (ACN Gemma Tubert)

 

L'aturada també s'ha seguit en diversos llocs de treball:

O com els treballadors d'aquest centre sanitari, la Clínica Girona, el més gran de la ciutat de Girona, després de l'Hospital Josep Trueta.

També s'han aturat a tarragona els treballadors de l'Hospital Joan XXIII.

 

Manifestacions d'Estudiants

El Sindicat d'Estudiants de Catalunya i la plataforma Universitats per la República han convocat vaga d'estudiants universitaris i de secundària contra el judici del procés i per reivindicar la llibertat dels presos.

A Barcelona els estudiants han marxat des de la plaça Universitat cap a la plaça Sant Jaume.
 

 

A Barcelona els estudiants han marxat fins a la plaça de Sant Jaume.

Asseguren que la d'avui és la primera d'un seguit de mobilitzacions que no aturaran fins que s'aconsegueixi la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la construcció d'una república del poble. 
Un altre grup d'estudiants han tallat la Via Laietana davant la Fiscalia de Catalunya.

A La plaça Universitat, un centenar de professors i estudiants de la Universitat de Barcelona (UB) han tallat la Gran Via en solidaritat amb els dirigents sobiranistes. El professor de la UB i exvicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha recordat que entre els processats hi ha membres de la comunitat universitària.

També a la Universitat Autònoma de Barcelona, UAB, professorat i estudiants s'ha fet una aturada a favor dels drets col.lectius i la democràcia, sota el lema "l'autodeterminació és un dret, no un delicte" i "judici farsa".

A la Universitat Rovira i Virgili, URiV, de Tarragona el personal docent ha fet l'aturada a les 12 del migdia.

 

Els estudiants s'han manifestat per la ciutat.

 

Mobilitzacions d'estudiants

A Lleida, els CDRs i els estudiants ja han començat al matí quan han tallat el trànsit al pont de la Universitat, del Campus de Cappont, i han posat cadenes a les portes del rectorat de la Universitat de Lleida, UdL.

 

El tall del trànsit ha durat quinze minuts, prou temps perquè hagin sorgit moments de tensió entre els estudiants i alguns conductors.

Prèviament, el mateix grup d'estudiants ha tancat les portes de la Universitat de Lleida, algunes amb un cadenat. El personal, professors i estudiants que hi havia dins no podien sortir, i els que hi havia fora no hi podien entrar. En alguna facultat del Campus de Cappont hi han escampat pintura.

A Tarragona, el campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili s'ha llevat ple de llaços grocs.

També, un centenar de membres de la Tercera Joventut per la República han omplert de llaços grocs el Balcó del Mediterrani i la barana de l'estàtua de Roger de Llúria, al capdamunt de la Rambla Nova. 

 

 

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha donat suport a les mobilitzacions que els CDRs han fet des de primera hora del matí amb diversos talls de carreteres, l'AP7 i la C-25, i a la Diagonal i la Gran Via de Barcelona.

 

Estudiants de secundària

En previsió del seguiment de la vaga dels estudiants de secundària, el Departament d'Educació ha decidit ajornar les proves de competències de quart d'ESO, que s'havien de fer aquest dimarts i dimecres, i que finalment es faran dimecres i dijous.

D'altra banda, els estudiants també estan convocats a unir-se a les mobilitzacions del dia 21 de febrer impulsades per la intersindical CSC, en aquest cas amb una crida de la plataforma Universitats per la República, i amb el suport d'organitzacions com el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut