Manifestants en suport al poble sahrauí aquest dijous a la tarda a Girona.
Concentració a la plaça del Vi de Girona per condemnar els atacs de l'exèrcit marroquí al Sàhara Occidental. Font: ACN
Catalunya

Concentracions arreu de Catalunya en solidaritat amb el Sàhara Occidental

Centenars de persones s'han concentrat aquest dijous en diversos punts del territori català en suport al poble saharaui i per reclamar que el govern espanyol hi prengui mesures. Entre ells, Girona, Tarragona i Barcelona. Aquest divendres hi ha prevista una concentració a les portes de l'Ajuntament de Terrassa, i dilluns se sumarà a aquesta iniciativa Sant Cugat del Vallès.

Actualitzat
Tarragona, Girona i Barcelona han estat els escenaris aquest dijous de diversos actes de suport al poble saharaui, després dels actes de repressió del govern del Marroc.

A la capital del Tarragonès, unes 200 persones s'han aplegat a la rambla Nova, una concentració organitzada per diverses entitats de suport al poble saharaui. L'acte ha servit per reivindicar més suport internacional per al Sàhara Occidental per denunciar la violència marroquina en els fets succeïts a Al-Aaiun amb la intervenció per la força de la policia i l'exèrcit marroquí. A la concentració s'ha demanat al Ministeri d'Afers Exteriors espanyol que garanteixi la seguretat dels activistes espanyols Isabel Terraza i Antonio Velázquez. També s'ha demanat la implicació a tota la ciutadania per pressionar el govern perquè s'impliqui activament en la recerca de solucions al conflicte.

A Girona, unes 100 persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament. L'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS-Girona) ha llegit un manifest a la plaça del Vi, on ha denunciat la violència marroquina i ha encoratjat la ciutadania a manifestar-se. A més, l'ACAPS-Girona ha declarat la seva "indignació" per aquesta onada de violència provocada per la intervenció de les forces d'ocupació marroquines sobre la població civil saharaui.

A Barcelona, membres de l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí, l'ACAPS, han congregat 200 persones per protestar en contra de la intervenció militar marroquina al campament als afores d'Al-Aaiun. Ho han fet davant del Consolat General del Marroc, on s'han sentit crits de "Marroc, assassí" i "Volem els culpables". A més, s'ha fet un minut de silenci pels saharauis morts en els enfrontaments d'Al-Aaiun. La concentració ha comptat amb la presència de desenes de membres de la comunitat saharaui a Catalunya, així com de representats de l'intergrup parlamentari Pau al Sàhara.

D'altra banda, aquest divendres Terrassa farà una concentració a les 19.30, a les portes de l'Ajuntament, convocada per l'Associació Terrassahaui. I dilluns, a les 18.45 també n'hi haurà una a Sant Cugat del Vallès. Una iniciativa convocada per les associacions Sant Cugat amb el Poble Sahrauí i Comitè Català de Defensa dels Drets Humans al Sàhara Occidental.

Anar al contingut