Concentracions antifeixistes impedeixen diversos actes de Vox
A Blanes, els antifeixistes estaven esperant en el punt on Vox volia instal·lar una carpa informativa

Concentracions antifeixistes impedeixen diversos actes de Vox

A l'Hospitalet de Llobregat s'han viscut moments de tensió i els Mossos han dispersat les protestes

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana s'han programat diversos actes de Vox a Catalunya. Grups antifeixistes han volgut boicotejar-los i els Mossos d'Esquadra han hagut d'intervenir per dispersar les protestes i evitar enfrontaments.

El primer acte del cap de setmana ha estat aquest dissabte a Sitges. Un centenar d'antifeixistes han protestat davant de la parada informativa que el partit d'extrema dreta havia col·locat a la localitat. Els Mossos han fet un cordó davant d'una desena de militants de Vox, mentre els manifestants cridaven "fora feixistes dels nostres barris".


El mateix dissabte, al barri barceloní de Sarrià, un altre grup de manifestants ha organitzat una contraprotesta com a resposta a un altre acte de Vox, que prèviament havia estat organitzat al barri del Poblenou, però a última hora la convocatòria va canviar de lloc.


El diumenge ha estat marcat per dos actes. El primer, cap a dos quarts d'onze del matí a Blanes, quan quatre membres del partit d'ultradreta es disposaven a muntar la carpa informativa al Passeig de Mar. Una seixantena d'antifeixistes, però, els estaven esperant per evitar que instal·lessin la carpa en el punt que l'Ajuntament els havia facilitat. Aleshores hi ha hagut empentes i enfrontaments fins que els Mossos han aparegut per separar-los. Els simpatitzants del partit han pogut muntar la taula informativa uns metres més avall, protegida per un cordó policial i entre els crits dels antifeixistes.

 

 

L'altre acte ha estat a l'Hospitalet de Llobregat, on, segons fonts dels Mossos, dos agents han resultat ferits durant l'enfrontament entre les dues parts, quan s'han produït "llançaments a la línia policial". Els simpatitzants del partit d'ultradreta havien organitzat una paellada popular al camp de futbol de Gornal.

Per garantir la seguretat d'aquest acte, efectius antiavalots de la policia catalana han fet un cordó policial per impedir que els antifeixistes accedissin al complex esportiu.

L'associació Mossos per la Constitució ha compartit un vídeo de les càrregues:

ARXIVAT A:
VoxExtrema dreta
Anar al contingut