Badalona

Concentració per denunciar suposats abusos sexuals als Maristes de Badalona

Un grup de persones han sortit al carrer per denunciar presumptes abusos sexuals que van patir a l'escola dels Maristes de Badalona. És la primera vegada que a Catalunya té lloc una protesta d'aquestes característiques. Una de les víctimes ha explicat a TV3 el seu cas i què volen aconseguir amb aquestes mobilitzacions.

Actualitzat
Han hagut de passar 30 anys perquè en Màrius i alguns dels afectats s'atrevissin a denunciar els suposats abusos sexuals que van patir a l'escola dels Maristes de Badalona. Tenien 10 anys i tots assenyalen el germà Lucio com l'autor d'uns fets que els han marcat.

En Màrius va denunciar els fets als Mossos ara fa un any. La justícia, però no li ofereix cap compensació perquè el delicte de pederàstia prescriu al cap de 15 anys. Asseguren que quan eren petits hi havia pintades per tot Badalona que insultaven el germà que ells assenyalen com el responsable dels abusos.

L'escola dels Maristes de Badalona encara no ha fet declaracions. En un comunicat que ha enviat als pares que tenen nens al centre, ha assegurat que el presumpte pederasta va ser apartat de les seves ocupacions quan es van conèixer els fets. També diuen que han nomenat un delegat per a la protecció de la infància.

Durant els últims anys el germà Lucio, assenyalat pels afectats, ha estat destinat a una casa de colònies de Planoles. Per les víctimes, és indignant que això s'hagi permès.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut