Barcelona

Concentració per denunciar el suïcidi d'un menor transsexual assetjat a l'escola

El noi de Rubí, l'Alan, de 17 anys, es va suïcidar dijous

RedaccióActualitzat

En plenes festes de Nadal, la plaça de Sant Jaume de Barcelona s'ha omplert de tristor, diumenge. La de les dues-centes persones que s'hi han concentrat per denunciar el suïcidi d'un adolescent transsexual. L'Alan, un noi de Rubí de 17 anys, es va suïcidar dijous perquè, segons la seva família, no va poder aguantar l'assetjament a què se'l sotmetia als dos instituts on havia estudiat, pel fet de ser transsexual.

El cas que ha disparat les alarmes és el de l'Alana, un jove de 17 anys que aquest mes havia aconseguit canviar el seu nom del DNI i dels documents oficials. Però l'assetjament de l'entorn escolar, ha explicat la família, va ser més fort i el noi va acabar suïcidant-se dijous.

Diumenge, l'Observatori contra l'Homofòbia i el FAGC han expressat la seva total repulsa per l'assetjament escolar que va patir l'Alan i demanen a les administracions que lluitin contra la transfòbia com una emergència social.

Reclamen que actuïn perquè es compleixi la llei que va aprovar el Parlament de Catalunya fa poc més d'un any per lluitar, entre altres coses, contra la transfòbia, la discriminació de les persones transsexuals.

En un comunicat conjunt, aquestes organitzacions consideren "inadmissible" que la transfòbia i la violència a l'escola hagin afectat de tal forma un menor perquè decidís treure's la vida.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut