Concentració dels delegats sindicals d'educació contra les retallades d'ensenyament

Creuen que "no n'hi ha prou" amb les 350 dotacions de personal de suport que ha anunciat aquest dimarts la consellera Ruiz

RedaccióActualitzat

Delegats sindicals es concentren a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar per les retallades en l'àmbit de l'ensenyament. Els sindicats consideren que l'anunci d'aquest dilluns de la consellera Meritxell Ruiz de contractar 350 persones de personal de suport per l'escola inclusiva "no resol el dèficit per al curs vinent". La protesta coincideix amb l'últim dia de classe.

350 personal de suport més per a l'escola inclusiva

Ensenyament i la Conselleria d'Economia han aconseguit una partida extra que assegura 350 professionals de suport més per a l'escola inclusiva. Es compromoten a prorrogar la contractació d'aquests 350 professionals que ja han estat treballant-hi aquest curs. 

La consellera Ruiz ha fet l'anunci dient que s'ha "aconseguit trobar els recuros del govern per garantir l'atenció a l'escola inclusiva" i que s'ha aconseguit que les "350 dotacions que no estaven assegurades a la pròrroga de pressupostos ara ho estaran". 

La notícia arriba poc després que les direccions d'una quarantena d'escoles públiques de Barcelona ciutat es mobilitzessin davant l'anunci que perdien reforços, sobretot personal de suport en escoles d'alta complexitat, fet que va portar la comunitat educativa a reunir-se aquest dilluns amb la majoria de grups parlamentaris per demanar que el govern actuï via decret llei.

Els sindicats de l'ensenyament s'han concentrat aquest dimarts al migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona, i, tot i que valoren la notícia del manteniment d'aquest personal, creuen que "no n'hi ha prou". 

Des dels sindicats diuen que "es necessitarien 1.000 dotacions, i els diners hi són". 

De moment, s'ha desencallat el reforç a l'escola inclusiva. Les direccions de les escoles d'alta complexitat estan pendents d'una nova reunió en què els han de confirmar definitivament amb quin personal de suport comptaran de cara al curs que ve. El departament assegura que continua treballant per garantir aquest personal i poder aplicar millores en el procés de substitució dels docents.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut