Pesarrodona diu al jutge que no va tenir "res a veure" en l'organització de l'1-O

L'exregidor de Sant Joan de Vilatorrada creu que no li han perdonat "la imatge icònica de protesta no violenta amb un nas de pallasso" i per això el jutgen ara per desobediència greu

Actualitzat

L'exregidor de Sant Joan de Vilatorrada i pallasso, Jordi Pesarrodona, ha declarat davant del jutge que no va tenir "res a veure" amb l'organització de l'1-O i que va anar al centre de votació de l'Escola Joncadella com un "ciutadà més".

Pesarrodona està acusat de desobediència greu per la seva participació en el referèndum de l'1 d'octubre. La jutge l'acusa d'impedir l'accés de la Guàrdia Civil a un punt de votació del referèndum de l'1-O en aquesta localitat del Bages.

Li van arxivar una altra causa pel delicte d'incitació a l'odi, però ara la fiscalia li demana 2 anys d'inhabilitació i una multa de 5.400 euros

 
Jordi Pesarrodona en una mobilització (Aleix Solernou, del Regió 7)
Jordi Pesarrodona en una mobilització (Aleix Solernou, del Regió 7) (TV3)

Per la seva banda, el cap de l'operatiu de la Guàrdia Civil ha assegurat que va reconèixer Pesarrodona per la foto del nas de pallasso i ha afirmat que va veure clarament que exercia un lideratge sobre la gent que hi havia congregada a l'escola.

L'agent també ha dit que van anar a Sant Joan de Vilatorrada perquè uns "agents informatius" havien vist que hi havia material electoral. Finalment, el cap de l'operatiu ha assegurat que van usar la força "de forma proporcional i sense ànim de venjança".

Abans d'entrar al Jutjat Penal número 2 de Manresa, Jordi Pesarrodona ha dit que es tracta d'una persecució:

"Jo aquell dia era un ciutadà més. El que està claríssim és que és una persecució, perquè no em van perdonar la imatge icònica de protesta no violenta amb un nas de pallasso, i com que va quedar del tot desmuntat aquell antic informe de la Guàrdia Civil en què m'acusaven de delicte d'odi, incitació a l'odi i lideratge tumultuós entre d'altres coses de les quals m'acusaven, unes barbaritats, es van inventar aquesta desobediència greu, perquè està claríssim que estem seleccionats".

En qualsevol cas, Pesarrodona està convençut que ho té guanyat sigui quin sigui el veredicte:

"Em demanen més pena fins i tot que al president Torra. Em demanen la pena màxima. Això és directament acarnissament contra una persona. Crec que el judici està guanyat abans d'entrar-hi, perquè ells han perdut encara que em condemnin. I si en sortim amb l'absolució també hem guanyat perquè és una vulneració de tots els meus drets i és un atac contra la lliure llibertat d'expressió i les accions no violentes, i votar, que quedi claríssim, és democràcia i ho farem sempre."

 

 

 

Desenes de persones, moltes amb un nas de pallasso, convocades per la plataforma Bages pels Drets Civils, han anat a donar-li suport a les portes del jutjat.

 

A les xarxes, les mostres de suport a Pesarrodona també s'han succeït.

 

Aquest judici s'havia de fer al març però es va ajornar per l'estat d'alarma arran de la pandèmia del coronavirus. Pesarrodona, que es va fer conegut per una fotografia seva amb un nas de pallasso al costat d'un guàrdia civil en l'escorcoll al Departament de Governació, és jutjat per haver desobeït la suspensió del referèndum l'1-O.

 

Aquest diumenge, en l'acte pel tercer aniversari dels fets del 20S davant l'antiga seu d'Economia convocat per la Plataforma 3-O, Pesarrdona ja advertia:

"Plantaré cara i no em defensaré absolutament de res. Aniré a reconèixer que nosaltres érem a les escoles defensant el dret a l'autodeterminació."

"Demà també m'han fet un altre regal, ja que és el Dia Internacional de la Pau", va assegurar Pesarrodona, que va ser animat pel centenar d'assistents amb una gran ovació i crits de "No estàs sol!"

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut