Barcelona

1.700 persones, segons la Guàrdia Urbana, a l'acte de Ciutadans a la plaça Sant Jaume

Rivera defensa que "els carrers també són nostres" en una concentració a Barcelona

RedaccióActualitzat

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat aquest diumenge al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que apliqui l'article 155 i destitueixi el president de la Generalitat, Quim Torra.

Ho ha dit en una concentració de protesta a la plaça de Sant Jaume de Barcelona sota el lema "Ja n'hi ha prou! Justícia i convivència", que ha reunit unes 1.700 persones, segons la Guàrdia Urbana.

Acompanyaven Rivera la portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas; la líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, i la plana major del partit taronja.

 

 

Els participants han desplegat una tribandera amb forma de cor i amb les banderes d'Espanya, Catalunya i Europa.

"Som aquí perquè no volem que Catalunya sigui un territori sense llei", ha dit Rivera. I, al·ludint a un dels eslògans més corejats aquests dies pels joves que han protagonitzat actes vandàlics, "Els carrers seran sempre nostres", els ha respost:

"Els carrers són de tots. Els carrers també són nostres."

I "si els carrers són de tots, les institucions també són de tots; Catalunya, senyor Torra, som tots", ha conclòs. Rivera, que ha mostrat el seu suport a la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra, ha afirmat que vol ser president per "posar a la presó els que intentin trencar Espanya".

"No vull ser president del govern per tenir un helicòpter o dormir a La Moncloa. Vull ser president del govern per protegir-vos a tots, protegir les famílies espanyoles i posar a la presó els que intenten trencar el nostre país."

 

 

Inés Arrimadas, al seu torn, ha criticat el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per quedar-se a La Moncloa mentre a Catalunya hi ha "famílies mortes de por sense sortir de casa seva" pels aldarulls d'aquesta última setmana.

Per la seva banda, Lorena Roldán ha qualificat el president de la Generalitat, Quim Torra, de "totalitari", "piròman" i "perill públic", perquè, segons ha dit, aquests dies "es dedica a llançar gasolina a les fogueres" dels que causen disturbis en ciutats catalanes.

Abans de l'acte a la plaça de Sant Jaume, Rivera, Arrimadas i Roldán han volgut agrair la feina de la policia anant a saludar els agents que hi ha a l'exterior de la prefectura superior de Via Laietana. Allà han deixat una flor davant l'edifici i els han donat el seu suport.

ARXIVAT A:
CsJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut