La concentració a Sabadell s'ha fet darrere el lema "Llibertat detingudes 23S"
La concentració a Sabadell s'ha fet darrere el lema "Llibertat detingudes 23S"

Concentració a Sabadell en suport als 7 empresonats: "Estan segrestats a Madrid"

Familiars i grups de suport es manifesten a la ciutat i altres municipis per exigir l'alliberament dels detinguts per ordre de l'Audiència Nacional

Actualitzat

Concentració aquest dijous al vespre Sabadell de familiars i grups de suport als 7 empresonats per ordre del jutge de l'Audiència Nacional. "Set persones estan segrestades a Madrid", ha denunciat, sense poder contenir l'emoció, una de les representants del col·lectiu.

La mateixa noia ha afirmat que han hagut de sentir "barbaritats" com ara que "fins i tot s'ha parlat d'atemptats amb vides en joc". Ha denunciat la manera com la Guàrdia Civil va irrompre a casa dels detinguts, de matinada i esbotzant portes, i ha destacat el compromís dels empresonats:

"Formen part del teixit associatiu. La prova és la gent que ha sortit al carrer a defensar-los de les manipulacions policials."

La mateixa portaveu ha advertit que no deixaran que equiparin l'independentisme amb el terrorisme:

"No defallim. Hem optat per unir-nos i aixecar-nos i seguir. L'independentisme no és terrorisme."

 


El col·lectiu ha exigit l'alliberament dels detinguts i ha fet una petició als mitjans de comunicació perquè "deixin de reproduir el relat fals" que s'imputa als empresonats.

També s'ha denunciat la finalitat "política" de l'operació policial:

"És una operació política que pretén ser un avís i amenaça per aturar qualsevol mobilització en el marc de l'aniversari del primer d'octubre i de la sentència del procés."

 

 

En l'acte, a la plaça de Sant Roc, davant l'Ajuntament, s'han sentit crits com "No esteu soles", "No tenim por" o "Llibertat" i s'han ensenyat pancartes amb la frase "Llibertat detingudes 23S" i "La repressió no ens aturarà".

Les concentracions de suport als empresonats s'han repetit en ciutats amb Barcelona, Tarragona, Lleida o Girona i en altres municipis d'arreu del país.

La concentració de Barcelona, que s'ha fet a la plaça de Sant Jaume a les vuit del vespre, ha aplegat 2.000 persones segons la Guàrdia Urbana. En acabar, cap a les nou, la mobilització ha anat cap a Via Laietana i ha pujat fins la Prefectura Superior de la Policia Nacional, custodiada per antidisturbis de la Policia i dels Mossos. Al voltant de les 10 del vespre una seixantena de persones han tallat durant un quart d'hora la Gran Via a l'alçada de Roger de Llúria.
 

 

 

ARXIVAT A:
CDRProcés catalàAudiència NacionalOperació Judes
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut