Madrid

Concentració a Madrid per protestar contra la sortida en llibertat de De Juana Chaos

La posada en llibertat d'Iñaki de Juana Chaos ha tingut la seva rèplica a la plaça de la República Dominicana de Madrid. Allà, el 14 de juliol del 1986 van morir 12 guàrdies civils en un atemptat del "comando Madrid" del qual formava part De Juana Chaos. L'Associació de Víctimes del Terrorisme ha convocat una concentració de rebuig al final de la condemna de De Juana, que ha sortit en llibertat després de 21 anys entre reixes. Unes 200 persones s'han trobat amb nombroses banderes espanyoles i crits a favor de la cadena perpètua. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha assistit a l'acte.

Actualitzat
Desenes de persones han respost a la convocatòria de l'Associació de Víctimes del Terrorisme per protestar per l'alliberament de De Juana Chaos. L'acte ha tingut lloc a la plaça on van morir 12 guàrdies civils en un atemptat del "comando Madrid".

El Partit Popular ha donat suport a la concentració, i la seva secretària general ha demanat la modificació de la llei perquè els terroristes compleixin penes més llargues. Els assistents han onejat nombroses banderes espanyoles i han ofegat les paraules de la secretària general del PP amb crits demanant la cadena perpètua per als terroristes. Els assistents també han demanat la dimissió de Zapatero. María Dolores de Cospedal no ha anat tan lluny, però sí que ha reclamat algun tipus de modificació del Codi Penal.

El president de l'AVT, Juan Antonio García Casquero, es queixava de l'actitud del govern socialista davant l'alliberament de De Juana. Casquero creu que el govern espanyol podia "haver fet més" per evitar la sortida en llibertat de l'etarra Iñaki de Juana Chaos després de 21 anys a la presó per 25 assassinats i un delicte d'amenaces.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut