Barcelona

Concentració a la plaça Sant Jaume en contra del full de ruta independentista

La concentració, organitzada per Societat Civil Catalana, denuncia la "perversió democràtica" de tirar endavant el procés sense una majoria social independentista

RedaccióActualitzat

La concentració organitzada per Societat Civil Catalana en contra del procés sobiranista omple la plaça Sant Jaume. Hi han participat unes 3.500 persones, segons la Guàrdia Urbana.

Era un acte organitzat per protestar contra el procés independentista, que ha tingut el suport del Partit Popular i de Ciutadans.

Els concentrats han cridat consignes com "Prou procés", "El procés ens roba" i "Menys procés i més progrés".

Els organitzadors han qualificat de perversió democràtica que l'actual govern estigui decidit a continuar endavant amb el procés tot i reconèixer que no hi ha una majoria social partidària de la independència de Catalunya.

Així ho ha dit el vicepresident de SCC, Joaquim Coll:

"Avui som aquí per denunciar la perversió democràtica d'un govern, el de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, que finalment reconeix que el separatisme no té majoria social per culminar la promesa del trencament unilateral que figurava en el programa electoral de Junts pel Sí, (...) però en canvi estan decidits a continuar endavant amb un procés que divideix profundament els catalans."

Joaquim Coll també ha afirmat que el procés pren temps, democràcia, recursos, drets, llibertats, convivència i oportunitats. L'ha qualificat d'"artefacte profundament tòxic" i ha avisat que "alimenta una caça de bruixes":

"Que no hi hagi violència física no vol dir que no n'hi hagi de simbòlica, coacció i xantatge".

Algunes formacions de la ultradreta han donat suport a la concentració. A l'acte, s'hi ha vist alguna bandera preconstitucional.

L'acte ha acabat amb el cant de "L'himne a l'alegria", de Beethoven, l'himne oficial de la Unió Europea.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut