Comuns i ERC també pacten les noves ordenances fiscals de l'Ajuntament de Barcelona

Es redueix un terç la taxa de terrasses que plantejava inicialment el govern de Colau i s'ajorna la pujada del preu de l'àrea blava i de l'àrea verda

RedaccióActualitzat

Acord entre el govern municipal de Barcelona, Esquerra i Junts per Catalunya, per aprovar les noves ordenances fiscals. Finalment, la pujada de la taxa de terrasses serà un terç inferior al que pretenia el govern de Colau.

L'endemà d'anunciar un pacte entre el govern i els comuns per una reforma fiscal de la Generalitat, aquest dimarts qui anuncia un pacte és l'Ajuntament de Barcelona. Els comuns han arribat a un acord amb ERC i amb JxCat perquè el ple de divendres pugui aprovar la major part de les ordenances fiscals del 2020. Els republicans hi votaran a favor i el grup d'Elsa Artadi s'abstindrà.

 

Esquerra Republicana ha aconseguit que el govern d'Ada Colau rebaixi en un terç la proposta inicial i que es permeti el pagament fraccionat. Un moviment que no agradarà als restauradors, però que permet el sí dels republicans a les ordenances fiscals de Barcelona.

El pacte inclou deixar per a més endavant la pujada del preu de l'àrea blava i de l'àrea verda, a l'espera de la reacció dels conductors a l'aplicació de la zona de baixes emissions.

Colau s'ha assegurat els vots per aprovar divendres l'ordenança de la zona de baixes emissions.

S'aprovaran en el ple d'aquest divendres amb el vot afirmatiu de 28 dels 41 regidors de l'Ajuntament.

 

Ordenances fiscals 2020

El paquet d'ordenances que s'aprovarà divendres suposa uns ingressos de 66 milions d'euros.

La regidora socialista Montserrat Ballarín ha apuntat que el paquet d'ordenances que s'aprovarà aquest divendres inclourà també un IBI adequat als nous valors cadastrals, que serà "més just i més progressiu" i que inclourà més subvencions per a les persones que no puguin pagar-lo.

 

També tirarà endavant la taxa de clavegueram ben bé com l'havia plantejat el govern, i l'impost de vehicles, amb una bonificació que passarà del 25 al 50% per als ecològics, tal com havien demanat ERC i JxCat. Una altra taxa que s'aprovarà ara és la de la grua.

Queda pendent el recàrrec de la taxa turística, que està pendent de l'aprovació de la llei d'acompanyament al Parlament, i la taxa de residus, que ERC vol reformular.

El regidor de Pressupostos, Jordi Martí, ha destacat que aquest acord genera més estabilitat institucional, i ha considerat "indispensable" que se substitueixin els debats "encesos però que porten associats poques solucions concretes" a acords que impliquin "solucions pragmàtiques, concretes i útils per als ciutadans".

També Ballarín ha agraït la "responsabilitat" d'ERC i de JxCat. "No és un acord en favor del govern de Barcelona, sinó en favor de la ciutadania de Barcelona", ha dit.

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaAda ColauElsa ArtadiErnest Maragall
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut