TMB admet un missatge racista d'un "responsable" als autobusos
TMB ha atribuït a "un responsable" el missatge sobre els "carteristes sud-americans"

"Compte, 3 carteristes sud-americans": denuncien un missatge racista en busos de TMB

TMB qualifica de "desafortunat" i "improvisat" el missatge, que atribueix a un "responsable"

RedaccióActualitzat

A la pantalla dels conductors d'alguns autobusos de Barcelona va aparèixer aquest dimecres el missatge "Compte, 3 carteristes sud-americans", unes paraules que han denunciat tant el sindicat COS (Coordinadora Obrera Sindical) com SOS Racisme. 

En les respectives piulades, COS s'ha adreçat a la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, per preguntar-li si aquest "discurs d'odi, prejudici explícit i estimagmització" el porten els comandaments de bus "des de casa" o és una "formació específica de l'empresa". SOS Racisme s'ha qüestionat si la comunicació interna de TMB fa servir habitualment aquesta mirada estigmatitzadora:  

 

TMB ha admès que el missatge és verídic. La resposta de l'empresa del transport metropolità ha arribat amb un fil de Twitter, en què destaca el "compromís inequívoc" contra "tot tipus de racisme o discriminació" i anuncia mesures perquè "encara que sigui de forma involuntària, no es tornin a repetir missatges com aquest". 

L'empresa atribueix el missatge a "un responsable" i argumenta que va ser un contingut "improvisat" i que consideren "desafortunat" tot i que al·leguen que "no tenia voluntat despectiva ni racista"

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Transport públicRacisme
Anar al contingut