Madrid

Competència qüestiona la nova factura de la llum

Adverteix que els preus seran menys estables, cosa que contribuirà a augmentar la variabilitat entre un rebut i un altre.

RedaccióActualitzat

Competència ha qüestionat el nou mecanisme del govern espanyol per fixar el preu de la llum. En un informe sobre el nou sistema, l'organisme ha alertat que la seva aplicació farà que els preus siguin menys estables, cosa que repercutirà en una variabilitat més gran entre un rebut i un altre. A més, també ha advertit que el termini d'un mes marcat perquè les comercialitzadores s'adaptin al nou rebut és "insuficient".

El regulador ha demanat que es faci una tasca informativa de cara al consumidor, en previsió que la modificació és "complexa", i considera que la seva aplicació "complica" la tasca de les comercialitzadores, que hauran d'analitzar 1.480 hores en el cas dels comptadors digitals.

Per això, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha anunciat que dins la seva web oferirà una aplicació que permeti als usuaris comprovar si la seva factura és correcta, així com promoure un codi de bona conducta per als comercialitzadors.

Anar al contingut