Barcelona

Companys, Primo de Rivera, Stuart Mill i Descartes, a la segona jornada de la selectivitat

Després d'examinar-se de les llengües, els 26.000 estudiants catalans han fet aquest dijous les proves obligatòries d'història o història de la filosofia. Lluís Companys, Primo de Rivera, Stuart Mill i Descartes són els temes que els ha tocat respondre. Després, i en funció de l'itinerari, els alumnes s'han examinat de Geografia, Llatí, Dibuix tècnic, Literatura o Matemàtiques. A la tarda s'han fet les proves de les matèries optatives, que serveixen per pujar la nota.

Actualitzat
Segona jornada dels exàmens de selectivitat per als més de 26.000 alumnes catalans que fan aquestes proves d'accés a la universitat. Aquest dijous han contestat les preguntes d'història i història de la filosofia, a més de poder-se examinar de diverses matèries optatives que s'han introduït aquest any per millorar nota.

Història i història de la filosofia


La proclamació de l'Estat català dins la República federal espanyola per part de l'expresident de la Generalitat Lluís Companys el 1934 o una pintura sobre el desembarcament d'Alhucemas, liderat pel general Primo de Rivera el 1925, han centrat l'examen d'història de les proves d'accés a la universitat.

Pel que fa a la prova d'història de la filosofia, els estudiants han hagut de triar entre el text "Sobre la llibertat", de John Stuart Mill, i un fragment  de les "Meditacions metafísiques" de René Descartes.

El primer dia

En la primera jornada de la selectivitat es van fer les proves de llengua catalana, castellana i estrangera. La majoria d'alumnes van trobar més fàcil la de castellà que la de català.

Les proves de la selectivitat acabaran aquest divendres, però podrien allargar-se fins dissabte en el cas dels alumnes que tinguin dues proves en el mateix horari.

Els resultats de les proves d'accés a la universitat es podran consultar a partir del 25 de juny a Accesnet.gencat.cat. L'any passat, més del 93% dels alumnes que s'hi van presentar va aprovar els examens. La nota mitjana va ser de 6,16.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut