Vera Jourová, comissària europea de Justícia
Brussel·les

Brussel·les creu que Alemanya ha actuat "d'acord amb les regles" amb Puigdemont

La Comissió Europea descarta incloure la rebel·lió en la llista de delictes que permeten l'extradició automàtica

RedaccióActualitzat

La comissària europea de Justícia valida la decisió alemanya de no aplicar l'extradició de Puigdemont pel delicte de rebel·lió. Vera Jourová assegura que les autoritats d'Alemanya han actuat "d'acord amb les regles" i que no hi ha hagut "cap aplicació incorrecta de l'euroordre".

"Els nostres experts no ens han alertat sobre cap aplicació errònia de l'euroordre a Alemanya."

No es plantegen modificar les normes

La comissària txeca ha dit en roda de premsa a Brussel·les que la Comissió Europea descarta incloure la rebel·lió en la llista de delictes del mecanisme, tot i que ha admès haver tingut "algun debat" amb Espanya sobre el tema.

"La Comissió no planeja ampliar la llista de casos criminals coberts per les euroordres. No tinc cap requeriment d'aquest tipus fet per altres estats membres. Vam tenir algun debat amb els col·legues espanyols l'any passat, però ara ja no n'estem parlant."

El mes de desembre passat, Espanya va considerar que la llista de delictes que permeten l'extradició automàtica havia quedat "obsoleta", poc després que el Suprem retirés la primera ordre d'extradició contra Puigdemont.

 

En aquell moment la Comissió ja va dir que no es plantejava modificar el mecanisme, tot i que el ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, havia plantejat incloure-hi la rebel·lió o possibles atacs contra l'estat de dret.

Per a Jourová, l'ordre d'arrest europea té "altres problemes", com les diferències entre estats membres respecte als nivells de benestar a les presons.

El govern espanyol i membres del PP a l'Eurocambra com Esteban González Pons han alertat els darrers dies que el rebuig del delicte de rebel·lió contra Puigdemont posa en qüestió la "confiança mútua" entre estats membres i, fins i tot, l'espai Schengen.

ARXIVAT A:
Rebel·lióProcés catalàIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut