La droga estava oculta al fons dels contenidors, entre sacs de cacau en pols (EFE/AEAT)

Comissen 1,3 tones de cocaïna oculta entre sacs de cacau en pols al port de Barcelona

La droga estava repartida entre quatre contenidors d'un vaixell procedent de l'Equador

La Guàrdia Civil i el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han comissat més d'una tona de cocaïna al port de Barcelona, que estava oculta entre sacs de cacau en pols procedents de l'Equador

Són, en concret, 1.340 quilos de cocaïna distribuïts en quatre contenidors. 

Segons han explicat en un comunicat emès conjuntament pels dos cossos, la droga estava situada al fons dels contenidors, pel mètode anomenat "ganxo cec", que consisteix a amagar-la en un enviament legal sense que els responsables ho sàpiguen.

La investigació que ha permès comissar la cocaïna va començar quan es va saber que hi havia una organització criminal dedicada a la introducció de cocaïna a Espanya, oculta en contenidors, a través del port de Barcelona.

A partir d'aquí, es va arribar a la conclusió que un mercant procedent de Guayaquil, a l'Equador, podria transportar contenidors amb droga oculta. 

Quan va arribar a port, efectius de la Guàrdia Civil i del Servei de Vigilància Duanera van escorcollar els contenidors i hi van trobar els 1.340 quilos de cocaïna.

Ara, la investigació continua oberta per localitzar tant els responsables de l'enviament com els de la recollida de la droga.

ARXIVAT A:
PolicialDrogues
Anar al contingut