Antoni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret
Antoni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret
Brussel·les

La fiscalia belga demana més informació a Espanya sobre l'extradició de Comín, Serret i Puig

El jutge ajorna fins al 16 de maig la vista preliminar per estudiar les peticions d'extradició

Actualitzat

La justícia belga ha ajornat fins al 16 de maig la vista preliminar per estudiar les peticions d'extradició d'Antoni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret. Segons la defensa, la fiscalia ha anunciat que vol més informació sobre l'euroordre dictada per la justícia espanyola i que afecta els tres consellers a Brussel·les, segons ha informat Paul Bekaert.

Bekaert ha explicat que la fiscalia encara no ha fet el requeriment, perquè ha demanat més informació a Espanya.

"La fiscalia no ha formulat encara el requeriment perquè ha demanat informació complementària a Espanya i la defensa vol temps per preparar-se."

Arran de la petició, la vista davant del tribunal de primera instància de Brussel·les per estudiar una possible extradició ha estat ajornada fins al 16 de maig. El procés, doncs, pot ser llarg, perquè, al marge del que decideixi aquest magistrat, encara queden dues instàncies judicials superiors.

Comín, Puig i Serret han comparegut a primera hora del matí a la primera vista preliminar de la justícia belga per estudiar els seus casos. Una audiència que s'ha fet a porta tancada al Palau de Justícia i que ha estat molt breu.

Els advocats consideren parcialment positiva la decisió d'un jutge alemany de no entregar Puigdemont per rebel·lió; una resolució que podria influir en el procediment contra Toni Comín, l'únic dels tres consellers que són a Bèlgica acusat d'aquest delicte.

A Toni Comín se l'acusa dels delictes de rebel·lió i malversació, mentre que Meritxell Serret i Lluís Puig han de respondre per desobediència i malversació.

Tots tres van quedar en llibertat el 5 d'abril, amb l'obligació d'estar localitzables i de tenir residència a Brussel·les, i sota la prohibició de sortir del país.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut