Comín: "La meva renúncia individual tampoc resoldria la investidura"

Actualitzat

El conseller de Salut cessat per l'article 155, Toni Comín, ha dit que la seva "renúncia individual" a l'escó no resoldria per si sola la investidura del candidat a presidir la Generalitat, Jordi Sànchez, perquè el vot de Carles Puigdemont també és clau per sumar la xifra necessària.

"La meva renúncia individual tampoc resoldria la investidura."

Comín, elegit diputat per ERC en les eleccions del 21D, ha explicat als mitjans la seva postura d'evitar, de moment, renunciar a l'acta de diputat i estudiar la delegació del vot, com Puigdemont, ja que tots dos estan "en idèntica situació processal".

"Els dos estem en llibertat amb condicions, sense possibilitat d'abandonar el país, i, per tant, és imprescindible que estudiem com portar a terme una delegació de vot."

Comín ha assenyalat que, "mentre hi hagi altres maneres d'aconseguir la investidura" que no passin per la renúncia a l'escó per part d'ell i de Puigdemont, s'haurien "d'intentar". A més, ha evitat respondre si no renunciarà a l'escó si no ho fa també Puigdemont.

"Als que estem fent sacrificis tan grans no se'ns han de proposar sacrificis més grans si no és absolutament imprescindible."


Comín ha atès els mitjans al costat de la consellera d'Agricultura cessada pel 155, Meritxell Serret, i el diputat d'ERC Sergi Sabrià. Sabrià ha encapçalat una delegació del partit que s'ha reunit amb Comín i Serret. Després de la trobada, el diputat republicà ha explicat que s'ha encarregat a Serret assumir la responsabilitat d'ERC a Brussel·les i a Comín ser "la cara visible" del futur Consell de la República a la capital comunitària.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestidura
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut