Pla americà de el conseller de Salut, Antoni Comín, a la dreta, amb l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el primer tinent d'alcalde, Josep …
Pla americà de el conseller de Salut, Antoni Comín, a la dreta, amb l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el primer tinent d'alcalde, Josep Felip Monclús, aquest 6 de juliol del 2017. (Horitzontal)

Comín anuncia l'ampliació de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amb un nou edifici que també inclourà un pàrquing

ACN Tortosa.-El conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat aquest dijous que el Departament opta per ampliar l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amb un nou edifici que també inclourà un pàrquing amb accés des del nucli urbà. Segons ha explicat el conseller, aquesta és la solució "més viable i creïble" per poder garantir el futur de l'Hospital de referència de les Terres de l'Ebre, amb el seu creixement, i resoldre el problema d'accessibilitat que arrossega. Tot i assegurar que l'obra és "de les més complexes" que haurà de fer el Departament, no ha volgut avançar la inversió que suposarà aquesta ampliació fins que no estigui a punt el projecte. De fet, Infraestructures.cat ja està redactant l'avantprojecte que estarà a punt per a finals d'aquest 2017. L'objectiu és que es pugui deixar adjudicada l'ampliació a l'estiu del 2018.

La complexitat de l'obra recau en el fet que el nou edifici es farà en un talús que comunica amb el nucli urbà de la ciutat. Des d'aquí i a través de l'ascensor de l'edifici, que podria tenir fins a set plantes, entre pàrquing i serveis sanitaris, es podrà accedir a l'Hospital. Serà un edifici de dos plantes d'un total de 4.000 metres quadrats, que es construirà sobre un nou pàrquing en el talús que comença darrera de l'antic cinema Fèmina, al centre de la ciutat. Tot i que forma part del pla funcional, la idea inicial és que en aquest nou edifici s'hi ubiquen les consultes externes i gabinets d'exploració. Aquest fet permetrà reordenar l'edifici central de l'Hospital, guanyant espais pels diferents serveis. No està previst augmentar la capacitat de llits que té, que és adient, sinó millorar-ne la seva capacitat.El conseller s'ha mostrat satisfet de presentar aquest anunci per acabar amb els dubtes sobre el futur de l'Hospital Verge de la Cinta. "Aquest és el millor escenari possible perquè és el més creïble, viable, i no és una quimera que no sabem si es complirà", ha assegurat. Tant el Departament com l'Ajuntament han coincidit que és "una solució intel·ligent" perquè permet ampliar l'Hospital i resoldre els problemes d'accessibilitat actuals que té el centre sanitari. A més, aquest edifici permet fer una tercera planta si calgués ampliar en un futur l'Hospital. De la mateixa manera, Comín ha recordat que, un cop fet el pàrquing, la zona habilitada per aparcament actualment també quedarà disponible per si calgués ampliar els serveis sanitaris. Infraestructures.cat ja està treballant en la redacció de l'avantprojecte arquitectònic que el Departament confia en tenir disponible a finals d'any. Serà llavors quan es podran conèixer les xifres de la inversió que caldrà fer i que serà "molt important", segons han avançat. "És una obra d'una gran complexitat perquè suposa fer un edifici en un talús", ha recordat Comín.Sobre el calendari previst pel Departament, a l'estiu de l'any vinent s'estaria a punt per poder deixar el projecte adjudicat.Per la seva banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s'ha mostrat molt content de la solució aconseguida per resoldre els problemes d'espai i accessibilitat de l'Hospital, i ha agraït la implicació del conseller Comín per comprometre's amb el projecte i un calendari.

Anar al contingut