Madrid

Comiats i avançar feina ocupen les últimes hores dels nous ministres abans de prendre possessió del càrrec

El nous ministres que acompanyaran el president José Luis Rodríguez Zapatero en aquesta segona legislatura al capdavant del govern espanyol s'han acomiadat dels seus actuals càrrecs abans de prendre possessió del càrrec. És el cas de Celestino Corbacho, Beatriz Corredor o Bibiana Aído. Molta emoció i també molt d'entusiasme i il·lusió de cara a la nova etapa. Una etapa que alguns encaren amb tanta empenta que fins i tot abans de jurar o prometre el càrrec ja s'han posat a treballar. Així, el futur ministre de Treball ja ha tingut els primers contactes amb els agents socials i els d'Indústria i d'Innovació s'han reunit amb José Antonio Alonso al Congrés.

Actualitzat
El comiat del futur ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha estat intens i emotiu. Ha estat un comiat per partida doble, primer de la presidència de la Diputació de Barcelona i després de l'alcaldia de l'Hospitalet. Corbacho ha estat felicitat pels ciutadans de l'Hospitalet que l'han aplaudit a la sortida del ple extraordinari de renúncia. Un ple multitudinari en què el futur ministre de Treball ha tancat una trajectòria de 14 anys al capdavant de la segona ciutat de Catalunya en nombre d'habitants. El substituirà al càrrec la primera tinent d'alcalde Núria Marín.

A l'hora de dir adéu, Corbacho ha recordat la seva arribada a Catalunya amb 13 anys, amb un tren de fusta ha dit, i ha explicat perquè accepta el nou repte. Un nou repte al qual s'encamina precisament amb l'AVE.

Beatriz Corredor, futura ministra d'Habitatge, deia adéu a l'Ajuntament madrileny on exercia com a regidora. Ha assistit emocionada a un acte dels socialistes madrilenys.

Bibiana Aído, feia el mateix amb els seus companys del PSOE de Cadis a qui abandona pel seu càrrec al Ministeri d'Igualtat. Després d'un emotiu comiat d'amics i familiars, Aído ha agraït al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, haver situat a la primera plana de l'agenda política la igualtat entre homes i dones.

Altres ja exercien aquest diumenge com a futurs membres de l'executiu. Miguel Sebastián (Indústria, Turisme i Comerç) té una relació d'estreta amistat amb Rodríguez Zapatero, que encara li agraeix la seva disposició per enfrontar-se a Alberto Ruiz-Gallardón en les últimes municipals. Ara Sebastián entra al govern amb una posició de força, acompanyat d'altres ministres de la seva confiança, com la basca Cristina Garmendia (Ciència i Innovació). Tots dos han visitat el Congrés dels Diputats i s'han reunit amb el portaveu del grup socialista a la cambra baixa, José Antonio Alonso, que els ha definit com a "dues persones de qualitat".

Mentre el ministre d'Economia i Hisenda en funcions, Pedro Solbes, anunciava des de Washington una injecció de 10.000 milions d'euros al sistema financer espanyol per tal de millorar la liquiditat del mercat. Part d'aquests diners serviran per tirar endavant la promesa de Zapatero d'impulsar la devolució de 400 euros de l'IRPF al contribuent.

Per la seva banda, el secretari d'organització del PSOE, José Blanco, ha volgut donar aquest diumenge un missatge tranquil·litzador a Catalunya amb la promesa d'accelerar el desplegament de l'Estatut i també la inversió en infraestructures. Blanco ha volgut respondre així les nombroses crítiques que ha tingut a Catalunya la continuïtat de Magdalena Álvarez al capdavant del Ministeri de Foment.
Anar al contingut