Comerços i restaurants sense clients a Lleida després del confinament perimetral

Els comerciants calculen unes pèrdues de 6 milions d'euros en quinze dies i l'hostaleria, de dos milions diaris

Actualitzat

El Segrià ja està notant les conseqüències econòmiques del nou confinament. Els comerciants calculen que si el tancament perimetral dura 15 dies perdran 6 milions d'euros.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, preveu efectes econòmics devastadors per a la comarca. Per això ha demanat a la Generalitat un pla de xoc com el d'Òdena.

"Jo demanaré als departaments corresponents, i si s'escau a l'Estat, que comencin les mesures d'estímul, de compensació i de suport a la musculatura socioeconòmica de la ciutat i de la comarca, que comença a estar força fatigada."

Els comerços, per exemple, confiaven omplir la caixa amb les rebaixes. El confinament del Segrià, ara, ha estat una sotragada. Les vendes han caigut en picat.

Montse Bonet, encarregada de la botiga Colonial: "Venim del que venim, però, a més a més, ara la gent està acollonida."

Maria Rosa Eritja, presidenta de la Federació de Comerç de Lleida: "Nosaltres hem passat de mitja normalitat a passar com quan estàvem tots tancats. Això és el que ha passat al comerç de Lleida. I aquesta és la sensació que tenim tots."

Els bars tenen les terrasses gairebé buides. Des de dissabte, s'han anul·lat moltes reserves al sector de l'hostaleria amb un impacte econòmic de gairebé 2 milions d'euros cada dia.

Gerard Balasch, restaurant La Huerta: "Durant unes setmanes semblava que la cosa s'activava amb un cert flux de gent que ja es mobilitzava pel territori i passava per Lleida. Això s'ha tallat de cop."

Ramon Solsona, gerent de la Federació d'Hostaleria de Lleida veu difícil recuperar-se sense ajudes.

"Que es puguin reactivar els ERTOS amb les condicions inicials. Que a l'empresa no li suposi cost mantenir els treballadors."

 

Les conseqüències econòmiques també arriben en el sector cultural, amb les primeres cancel·lacions de les companyies de teatre del Segrià. Xip Xap ha vist com se li han anul·lat 3 actuacions.

Víctor Polo, Xip Xap: "El primer que ha caigut quan hi ha hagut el perímetre ha estat quinze dies de programació."

I el gimnàs més gran de Lleida només ha estat desconfint només dues setmanes i mitja. És el temps que fa que va reobrir, però aquest dimecres ha anunciat que torna a tancar. Tanquen, sense que ningú els obligui a fer-ho, pel seguit de brots que han portat el Segrià al confinament perimetral.

Pep Castarlenas, director d'Ekke Viding: "Hem pres totes les mesures abans d'obrir, però ara amb la quantitat de gent que hi ha contagiada, és impossible preveure que no hi hagi contagis en llocs com aquests."

Tot plegat també té un impacte psicològic. Hi ha ciutadans que han vist com els anul·laven les reserves de vacances a fora pel fet de ser de Lleida. Ferran Montardit ha denunciat a les xarxes socials que un hotel d'Astúries li ha cancel·lat una reserva.

"M'han comentat que tenen un protocol dels hostelers d'aquella zona que diu que no poden acceptar o que recomanen no acceptar viatgers que vinguin de Lleida o de Lugo."

 

 

Els veïns i les empreses coincideixen que el Segrià i Lleida estan patint un desprestigi que pot allargar l'impacte econòmic negatiu més enllà del confinament.

ARXIVAT A:
ComerçTurismeCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut