Comentaris "fora de lloc" dels jutges van causar el silenci de Van den Eynde al Suprem
Andreu Van den Eynde, durant el silenci que va protagonitzar al Suprem el 30 d'abril
Madrid

Comentaris "fora de lloc" dels jutges van causar el silenci de Van den Eynde al Suprem

L'advocat de Junqueras i Romeva va dir que li calia "recobrar la serenitat"

Josep Maria CampsActualitzat

En la sessió del judici del 30 d'abril l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, va protagonitzar una anècdota curiosa i enigmàtica.

Va ser quan estava interrogant l'alcalde de Sant Julià de Ramis. Llavors l'advocat va fer un llarg silenci que va cridar força l'atenció.


"Comentaris fora de lloc"

Entrevistat aquest dimecres al programa "Més324" de TV3, Van den Eynde ha assegurat que el silenci va ser perquè va sentir comentaris "fora de lloc" per part de membres del tribunal:

"És la primera vegada que em pregunten per què vaig callar, i ara us ho diré. Sembla que a Twitter tothom sap per què vaig callar, però no ho van encertar gaire."

"La qüestió és que vaig callar perquè el tribunal, que el tinc a dos pams, va començar a fer un tipus de manifestacions i de comentaris entre ells del que estaven dient els testimonis que em van semblar fora de lloc."

Els membres del tribunal, durant una sessió del judici del procés al Tribunal Suprem
 

"Si no hi ha cap imatge ni cap gravació del que estaven dient aquests membres del tribunal, que els tenia jo a dos pams i sí que ho vaig sentir, doncs possiblement no podré demostrar-ho. Per tant no tinc ganes de fer gaire polèmica d'aquest assumpte. En unes altres circumstàncies que sí que ho pugui demostrar, ja estaré en una altra posició."

 

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, el 30 d'abril testificant al Tribunal Suprem


"Vull recobrar una mica la serenitat"

En l'interrogatori, el testimoni, Marc Puigtió, estava explicant que l'1-O un helicòpter de la Guàrdia Civil "va pujar i baixar moltes vegades, com indicant 'hem arribat aquí, ja som a Sant Julià'".

El president del tribunal, Manuel Marchena, va interrompre'l per dir-li que "prescindís de judicis hipotètics", i quan va donar pas a més preguntes, Van den Eynde va trigar força a continuar:

Marchena: "Té més preguntes, senyor lletrat?"

Van den Eynde: "Estic pensant."

Marchena: "En les preguntes? Això cal portar-ho pensat de casa, però bé... Li formularà una altra pregunta?"

Van den Eynde (prenent-se el seu temps): "Sí. Vull recobrar una mica la serenitat per poder exercir bé la funció de defensa."

Marchena: "Doncs endavant, recobri la serenitat i formuli la pregunta."

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut