Rebaixes
Rebaixes
Barcelona

Comencen les rebaixes d'estiu

Les grans marques avancen un dia les rebaixes d'estiu, que tradicionalment començaven l'1 de juliol

RedaccióActualitzat

Les grans cadenes de distribució han decidit avançar un dia l'inici del període de rebaixes i començar-les aquest divendres. El fet que l'1 de juliol sigui dissabte ha fet plantejar aquesta modificació en el calendari de rebaixes.

Es preveu que sigui una bona campanya de rebaixes, afavorida per la recuperació del consum dels últims mesos. La calor i la gran quantitat de turistes que hi ha a Barcelona aquests dies són dos dels factors que influeixen en les bones expectatives amb què començaran les rebaixes.

Alguns comerços ja havien començat a fer descomptes a clients fa una setmana, però avui s'hi han afegit les grans marques de roba, com ara les botigues del grup Inditex o El Corte Inglés. Altres cadenes de distribució com la sueca H&M o les espanyoles Cortefiel i Mango ja fa dies que ofereixen productes rebaixats.

Calendari flexible i definit per als comerciants.

Molts de comerços ja fa una setmana que han començat les rebaixes d'estiu, principalment el petit comerç. Però és aquest divendres quan El Corte Inglés i les botigues del grup Inditex pengen el cartell de rebaixes.

Des de la Confederació de Consumidors i Usuaris creuen que aquest canvi de data és un punt d'inflexió en el món de les rebaixes. Per a ells, la millor opció serien quatre períodes de rebaixes durant l'any, un per cada estació.

Amb un període més ampli de rebaixes s'espera que els consumidors facin compres esglaonades i sense que es formin grans cues, com afirma el president de la Federació d'Usuaris Consumidors Independents (FUCI), Gustavo Samoya.

"Les aglomeracions a la porta d'uns grans magatzems l'1 de juliol, esperant que obrissin, s'ha acabat"

Les organitzacions de consumidors recomanen evitar caure en les ofertes "ganxo" i aprofitar els descomptes de les rebaixes per comprar allò que realment és necessari. Així ho diu el portaveu de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), Enrique García.

"Al final poden sortir cares les rebaixes si els consumidors es deixen portar per l'entorn, la publicitat i uns preus ganxo i compren coses que realment no necessiten."

Des de la FUCI també s'han pronunciat en aquest aspecte.

"El comprador ha de ser raonable, consumir el que ha de consumir, no omplir-se de coses que després no serveixen per res i que s'adapti al pressupost."

Gustavo Samoya recorda que els consumidors i comerciants tenen els mateixos drets i deures que quan no hi ha rebaixes, molt important saber-ho a l'hora de comprar o tornar una peça comprada en rebaixes.

"Les rebaixes no són sinònim de pèrdua de qualitat, el consumidor té els mateixos drets i les mateixes obligacions."

Moltes associacions de consumidors recomanen ser prudents i espavilats a l'hora de comprar, i no fer cas de les ofertes "ganxo" de determinats productes.

Anar al contingut