Pla general del magatzem que acull provisionalment les dependències de l'Ajuntament de Bassella (Alt Urgell), ubicat a prop del Museu de la Mot…
Pla general del magatzem que acull provisionalment les dependències de l'Ajuntament de Bassella (Alt Urgell), ubicat a prop del Museu de la Moto, a tocar de la carretera C-14. Imatge del 28 de febrer de 2019 (Horitzontal).

Comencen les obres de l'edifici de l'Ajuntament de Bassella, que des de fa vint anys ocupa un magatzem proper a la C-14

Actualitzat

ACN Bassella.-Les obres de construcció de l'edifici de l'Ajuntament de Bassella (Alt Urgell), el qual servirà per posar fi a dues dècades d'ús provisional d'un magatzem ubicat al costat de la carretera C-14, han començat aquesta setmana amb els treballs de moviments de terres. Es preveu que l'actuació, que compta amb un pressupost de gairebé mig milió d'euros, s'allargui uns set mesos, amb l'objectiu que les noves dependències entrin en funcionament a finals d'any. De fet, aquesta serà la primera seu del consistori que s'haurà executat amb la idea d'acomplir amb aquesta finalitat, ja que abans que l'antic poble de Bassella quedés negat per les aigües del pantà de Rialb, l'ajuntament s'ubicava a les antigues escoles de la localitat.

L'alcaldessa de Bassella, Cristina Barbens, ha explicat que el nou edifici tindrà una superfície de 300 metres quadrats, els quals estaran distribuïts en una sola planta amb l'objectiu de facilitar l'accés a les persones amb mobilitat reduïda. L'equipament comptarà amb un arxiu, tres despatxos, una recepció i una sala de plens. Aquesta darrera tindrà un caire multifuncional ja que, segons les necessitats, quedarà oberta al vestíbul per tal de guanyar espai.Per Barbens, amb les noves dependències s'acomplirà "amb les necessitats" del municipi i es deixarà enrere una etapa d'ús provisional d'un magatzem ubicat a prop del Museu de la Moto, a tocar de la C-14, el qual va ser cedit per un veí del municipi de forma desinteressada però on pràcticament no hi ha separació entre els espais d'atenció ciutadana i els necessaris per acollir la plantilla que treballa per l'administració local. L'edifici s'està construint al nucli d'Ogern, el més poblat dels que aglutina el municipi, i es troba al costat del que acull el dispensari mèdic i una sala polivalent. Els terrenys on s'hi està treballant han estat cedits i formen part d'una parcel·la d'equipaments que es troba dins de l'àrea del pla de millora urbana que ha definit el consistori en aquesta zona.

Anar al contingut