El traçat definitiu de la variant de Calldetenes. (Foto: Ajuntament de Calldetenes)
El traçat definitiu de la variant de Calldetenes. (Foto: Ajuntament de Calldetenes)
Calldetenes

Comencen les obres de la variant de Calldetenes per desdoblar el trànsit del poble

El trànsit del poble, afectat sobretot pels camions, es veurà alleugerit amb la construcció de la variant

RedaccióActualitzat

Comencen les obres de la variant de Calldetenes, que ha de desdoblar el trànsit del poble i facilitar la circulació interna, fins ara sovint interrompuda pel pas de grans camions. És una obra que es reivindica des de fa 30 anys i que d'aquí un any serà una realitat. Les obres començaran pel tram central, que no provocarà afectacions en el trànsit, i acabarà en els dos extrems. La nova variant voltarà el poble i alleugerirà el trànsit del mig del nucli urbà, passant al nord de l'actual N-141d.

Des del desdoblament de l'Eix Transversal i la prohibició de la circulació en alguns barris de Vic, la circulació a Calldetenes es fa especialment complicada. Marc Verdaguer, alcalde del poble, il·lustra la problemàtica amb dades concretes: l'any passat creuaven diàriament el poble 16.000 vehicles, dels quals 800 eren vehicles pesants. En els trams més estrets, això implica aturar el trànsit quan dos camions volen passar, un en cada sentit de la direcció.

Les obres, que afectaran uns 2 quilòmetres de carretera, tenen un pressupost de 2,3 milions d'euros que correran a compte de la Diputació de Barcelona. Tot i les millores que suposarà per al trànsit, hi ha sectors del poble que no n'estan tan contents: segons l'alcalde, s'està lluitant perquè aquest canvi de la variant tingui una afectació positiva per als botiguers. Ells en són els principals afectats, ja que molts vehicles deixaran de passar per davant dels seus aparadors. "Mirarem que la gent vingui a Calldetenes a comprar perquè tinguin bons aparcaments al costat de les botigues, perquè hi hagi una tranquil·litat que ara no hi és", afirma Verdaguer.

Anar al contingut