Comencen les obres de la superilla de l'Eixample: com afectaran en el trànsit

Fins que acabin les obres, hi haurà talls i desviacions que afectaran, principalment, el carrer Consell de Cent i trams de Girona, Comte Borrell i Rocafort

RedaccióActualitzat

Les obres de la superilla de l'Eixample, que han començat aquest dimarts 16 d'agost, afecten el trànsit dels quatre carrers que es convertiran en eixos verds: Girona, Comte Borrell, Rocafort i Consell de Cent. Fins que acabin les obres, previsiblement en el primer trimestre del 2023, hi haurà talls i desviacions de trànsit.

Consell de Cent serà un eix verd, primer pas per fer de l'Eixample una mena de superilla
Així es distribuiran els primers eixos verds i les places noves a l'Eixample

Durant aquest temps, 10 equips treballaran de manera simultània. En cada carrer es treballarà per meitats, de manera que no s'ocuparà simultàniament les bandes mar i muntanya, sinó que només en quedarà ocupada una.

Així, durant les obres, que afecten 36 illes, sempre quedarà garantit un carril per als veïns, serveis i bicicletes, així com per a vehicles d'emergència, i també vorera lliure per als vianants. Se suprimiran els carrils bici com a carrils segregats.

També es podrà accedir als guals i aparcaments en tot moment, i no hi haurà cap afectació al transport públic.

En el cas de vehicles privats, ja no podran creuar el carrer Consell de Cent de punta a punta. Podran accedir-hi des de qualsevol carrer, però hauran de sortir-ne pel següent. És a dir, els vehicles estaran obligats a girar a cada cantonada. Per anar en direcció Besòs, per tant, s'haurà d'optar per carrers paral·lels, com València.

 

A més, la velocitat estarà limitada a 10 quilòmetres per hora

Per afectar el mínim possible l'activitat comercial, les zones de càrrega i descàrrega s'ubicaran als carrers transversals dels eixos i, quan es pugui, s'habilitaran zones en els mateixos eixos.

A partir del 22 d'agost, i durant totes les obres, s'oferirà un canal d'atenció directa a comerços i veïnat, que comptaran amb un número de telèfon i un correu electrònic exclusiu per poder comunicar les possibles incidències i per resoldre dubtes.

 

ARXIVAT A:
Urbanisme Ajuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut