Tomba de Franco al Valle de los Caídos (ACN)
Tomba de Franco al Valle de los Caídos (ACN)
El Pardo

Comencen les obres al nínxol on està previst enterrar Franco

La data prevista per A l'exhumació del dictador del Valle de los Caídos és el 10 de juny

Les obres per condicionar la cripta on el govern espanyol vol enterrar Francisco Franco el 10 de juny han començat aquest dijous al cementiri de Mingorrubio, al municipi madrileny d'El Pardo.

L'Estat és el titular del panteó on hi ha enterrada la dona del dictador, Carmen Polo, i també de la cripta on es preveu enterrar Franco un cop se l'hagi exhumat del Valle de los Caídos.
 


El BOE va publicar un reial decret que disposa la nova titularitat de la concessió de la unitat d'enterrament, aprovat pel Consell de Ministres a proposta de la vicepresidenta del govern i ministra de la Presidència, Carmen Calvo.

 

Canvi de titularitat

El reial decret exposa que el canvi de titularitat es va aprovar després que al març el Consell d'Administració de Patrimoni Nacional va acordar elevar al govern la proposta per modificar el titular de la concessió de la cripta d'El Pardo.

Per aquest motiu, Patrimoni Nacional no té personal desplaçat a El Pardo i no ha intervingut ni en les actuacions que s'estan duent a terme ni en el procés de contractació.
 


Les instal·lacions es troben a uns 50 quilòmetres del Valle de los Caídos, on actualment hi ha enterrat el dictador, i estan gestionades per l'Ajuntament de Madrid.

El cementiri de Mingorrubio és un dels més petits dels 22 que hi ha a Madrid, i hi estan enterrades personalitats relacionades amb la dictadura, com Carlos Arias Navarro o Luis Carrero Blanco.

 

 

La família Franco demana l'Almudena

No obstant, la família Franco encara considera que la cripta de la catedral de l'Almudena és el lloc més "segur" i "idoni" per enterrar les restes del dictador, amb un "nivell de riscos sensiblement inferior" al del cementiri d'El Pardo.

En un comunicat de premsa, la Fundació Francisco Franco explica els arguments del recurs que ha presentat la família al Tribunal Suprem contra els acords del Consell de Ministres pels quals el govern va aprovar l'exhumació del cabdill.

ARXIVAT A:
Memòria històrica Francisco FrancoFranquisme
Anar al contingut