Comencen els cribratges massius de Covid a Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca

Es fan testos PCR de forma voluntària adreçats, sobretot, a persones d'entre 19 i 40 anys

Redacció / AgènciesActualitzat

Les proves massives per detectar la Covid-19 s'han estès a nous municipis. A Vilafranca del Penedès Salut no localitza el brot, però s'assenyala una trobada familiar amb una quarantena de persones. També han començat els testos també a Santa Coloma de Gramenet. Entre totes dues poblacions es calcula que es faran 8.500 testos.

Les proves estan especialment destinades a persones d'entre 19 i 40 anys que els últims dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància i l'ús de mascareta, o bé que hagin estat en reunions d'amics i familiars amb molta gent.

A Vilafranca, el dispositiu s'ha muntat al centre cultural de l'Escorxador. La previsió és fer 4.000 proves voluntàries al llarg d'aquesta setmana, i Salut confia que afloraran nombrosos casos asimptomàtics.

La consellera, Alba Vergés, ha explicat a Vilafranca que la ciutat té un brot complex sense focalització clara i que el cribratge servirà per definir les cadenes de transmissió i poder aturar la propagació del virus.

Un dels punts de contagi que sí que va localitzar Salut va ser una trobada familiar d'entre 30 i 40 persones que es va fer al juliol.

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha demanat a la ciutadania que eviti aglomeracions i trobades multitudinàries.

Cribratge de Covid a Santa Coloma de Gramenet (Efe/Enric Fontcuberta)
 


Cribratge a dos barris de Santa Coloma

En el cas de Santa Coloma de Gramenet, el cribratge se centra en els veïns dels barris Fondo i Llatí, dues zones que sí que han estat identificades com a focus de propagació.

Igual que a Vilafranca, es fa una crida especialment adreçada a aquelles persones que hagin tingut contactes socials sense respectar les mesures bàsiques de prevenció o que hagin acudit a trobades nombroses.

Tant pel que fa a Vilafranca com a Santa Coloma, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que es tracta de cribratges per a persones asimptomàtiques, i ha recordat que qui tingui algun símptoma ha d'adreçar-se a un centre de salut.

Vergés també ha insistit en la importància de respectar els 14 dies d'aïllament en el cas que surti un resultat positiu o que es tingui un contacte directe positiu.

La setmana passada es van fer cribratges massius a Ripollet, Sabadell i Terrassa.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut