Atletisme

Comencen a Berlín els Mundials d'atletisme amb el duel Gay-Bolt com a plat fort

Berlín acull des d'aquest dissabte una de les cites esportives que generen més expectació arreu del món: els Mundials d'atletisme. El mateix estadi que va veure guanyar Jesse Owens l'any 1936 serà l'escenari on l'elit de l'atletisme tindrà l'oportunitat de seguir els passos del campió nord-americà i fer-se un lloc en la història. Més enllà de l'esperadíssim duel entre Tyson Gay i Usain Bolt, s'espera que aquesta cita mundialista sigui un èxit total. La prova més destacada d'aquest dissabte és la dels 20 quilòmetres marxa.

Actualitzat
La llegenda de Jesse Owens, l'atleta negre que va desafiar el règim nacionalsocialista d'Adolf Hitler, reviu aquests dies a Berlín. La capital alemanya acull els Mundials d'atletisme amb la figura del velocista nord-americà més present que mai. Owens va guanyar quatre medalles d'or en els Jocs Olímpics de l'any 36, una fita que no es va repetir fins al 1984 gràcies a Carl Lewis.

Sota la figura d'Owens són molts els atletes que aquest dissabte han començat a competir. Les proves de llançament de pes, els primers preliminars dels 3.000 metres amb la catalana Eva Arias o els dels 1.500 amb Reyes Estévez estan obrint la jornada. Les primeres medalles es repartiran en la prova dels 20 quilòmetres marxa. Avui també comencen les primeres classificatòries dels 100 metres, la prova reina d'aquests Mundials. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut