Nakura

Comencen a arribar els primers soldats de la força internacional al Líban, que de moment no tindrà efectius terrestres alemanys

Un vaixell amb un grup de cinquanta soldats francesos ha arribat aquest dissabte al port de Nakura, al sud del Líban, per integrar-se com el primer contingent en la Força Provisional de Nacions Unides al Líban (FPNUL). Aquests cinquanta militars francesos són els primers soldats estrangers arribats al país com a reforç de la FPNUL, d'acord amb la resolució 1701 del Consell de Seguretat de l'ONU. D'altra banda, Alemanya ha anunciat que no participarà amb tropes terrestres en la missió de les Nacions Unides, tot i que està disposada a col·laborar-hi a través de la marina.

Actualitzat

L'exèrcit francès ha començat l'operació de desembarcament de material i tropes al port de Nakura, localitat on es troba la seu del quarter general de la FPNUL. El govern de París va assegurar divendres que enviarà 200 militars com a contribució a la força internacional de pau i va demanar més mesures de seguretat per poder augmentar la seva contribució.

Per la seva banda, la cancellera Angela Merkel ha anunciat que Alemanya no enviarà tropes terrestres al Líban, tot i que va mostrar-se oberta a contribuir amb unitats de la marina per a tasques de vigilància costanera. Merkel ha dit que el govern durà a terme una campanya d'informació per intentar superar les reserves de la ciutadania sobre la participació de la marina en aquesta missió al Pròxim Orient.

La FPNUL, desplegada al sud del Líban des del 1978, tenia uns 2.000 militars, però la resolució 1701 estableix que el nombre de soldats de la força internacional d'interposició ha d'augmentar fins als 15.000, i que 15.000 soldats libanesos més també es desplegaran a la zona.

Més soldats a punt

A més, la fragata francesa "Mistral", amb 1.700 soldats a bord, es troba a tocar de les costes del Líban preparada per desembarcar les tropes tan bon punt ho decideixi el govern de París. A l'embarcació hi ha també tres carros de combat, desenes de vehicles per al transport de tropes i blindats.

Els soldats del "Mistral" van col·laborar en l'evacuació de ciutadans francesos del Líban durant les primeres setmanes del conflicte i ara esperen l'ordre de desembarcament per integrar-se a la força multinacional.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut