Comencen a administrar la quarta dosi de vacuna de la covid, junt amb la de la grip

Aquest dilluns s'obre la campanya per a les persones que viuen en residències i les més grans de 80 anys

RedaccióActualitzat

A punt d'acabar l'any 2020, Josefa Pérez va ser la primera persona que va rebre la vacuna de la covid a Catalunya, a la residència de gent gran Feixa Llarga, a l'Hospitalet de Llobregat. Amb ella es va personalitzar el començament de la campanya de vacunació.

Aquest dilluns, gairebé dos anys després, la Josefa ha estat la primera a rebre la quarta dosi.

Les persones que viuen en residències seran les primeres a rebre la quarta punxada de la vacuna contra la covid i encara no s'ha concretat què passarà amb la resta de la població.

La infermera Raquel Suárez també ha vacunat Joan Esteve, treballador de la residència Feixa Llarga (CCMA)

Els més grans de 80 anys, que es vacunaran a través dels Centres d'Atenció Primària, també tindran prioritat. "Després anirem baixant amb les persones de 60 i més anys", va dir fa uns dies el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

El Ministeri de Sanitat va anunciar que distribuirà entre les comunitats els primers 16 milions de vacunes adaptades a la variant òmicron dels fabricants Pfizer i Moderna.

També la vacuna de la grip

Les persones que viuen en residències, de fet, rebran dues punxades, perquè junt amb la quarta dosi contra la covid també seran vacunades contra la grip.

Junt amb la quarta dosi, Josefa Pérez també ha rebut la vacuna de la grip (CCMA)

Per a la grip s'han comprat "vacunes d'alta càrrega, capaces de generar anticossos durant sis mesos", ha explicat el conseller Argimon.

La vacunació simultània es fa a diverses comunitats com l'Aragó, Castella i Lleó o Extremadura. En canvi, a les Balears la vacuna de la grip s'ha posposat fins a mitjans d'octubre.

ARXIVAT A:
SalutVacunesCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut