Comença una vaga indefinida a Nissan el mateix dia que s'havia de reprendre la producció
Els sindicats critiquen la falta de voluntat de Nissan i les administracions (EFE/Alejandro García)

Comença una vaga indefinida a Nissan el mateix dia que s'havia de reprendre la producció

Els treballadors volen mantenir la protesta fins que l'empresa concreti el pla de futur

RedaccióActualitzat

Els treballadors de Nissan a Barcelona comencen una vaga indefinida el mateix dia que s'havia de reprendre la producció amb una tercera part de la plantilla, després de la parada obligada per la crisi de la Covid-19.

La por dels treballadors ve de més enrere, perquè l'empresa no els concreta el futur de les plantes que té a Catalunya (Zona Franca, Sant Andreu i Montcada), amb més de 3.000 treballadors.

 

 

Els sindicats han decidit tirar endavant la protesta després del fracàs de la reunió de negociació amb la direcció i amb la mediació de la Generalitat, dijous passat.

 

Comanda per entregar

Nissan ha d'entregar aquest mes 1.700 pickups (1.400 Mercedes i 300 Nissan) a l'Orient Mitjà i que no poden produir més tard per poder complir amb una normativa d'emissions. Però els treballadors volen pressionar perquè es concreti el pla industrial, més enllà d'aquest encàrrec, com ha dit a Catalunya Ràdio el portaveu del sindicat majoritari SIGEN-USOC, Miguel Ruiz:

"Si algun dirigent de Nissan creu que li serà fàcil tancar els centres de Barcelona i Espanya està molt equivocat. Tenim clar que el nostre objectiu és evitar el tancament."

 

Manifestació a la Zona Franca, el 25 de febrer (ACN/Aina Martí)

 

A banda del 30% d'empleats previstos per aquesta comanda de pickups, la resta continuen afectats per l'ERTO (Expedient de Regulació d'Ocupació Temporal) per força major presentat al març davant la dificultat de produir, com a conseqüència de l'impacte del coronavirus. Abans, la planta de la Zona Franca només funcionava a una quarta part de la capacitat.

 

Nissan té centres de producció a Barcelona, Àvila i Cantàbria, on dona feina a més de 4.200 persones.

ARXIVAT A:
Drets laboralsAturCoronavirus
Anar al contingut