Madrid

Comença un tancament a la Universitat Complutense de Madrid en suport a Garzón

Després de l'acte en suport del jutge Baltasar Garzón que dimarts van convocar CCOO i UGT, aquest dimecres s'han vist noves mostres de solidaritat amb el magistrat a qui el Tribunal Suprem vol jutjar per un presumpte delicte de prevaricació per investigar les desaparicions del franquisme. Aquest dimecres ha començat un tancament a la Universitat Complutense de Madrid que es preveu que s'allargui fins al 22 d'abril, quan el Consell General del Poder Judicial ha de decidir si suspèn Garzón de les seves funcions.

Actualitzat
L'actor Juan Diego Botto, l'actriu Pilar Bardem, l'escriptora Rosa Regàs i el diputat d'ICV Joan Herrera s'han afegit al tancament simbòlic que fins al dia 22 es farà a la Universitat Complutense de Madrid en suport a Garzón. També diàriament es concentraran davant l'Audiència Nacional per insuflar ànims al magistrat, a qui el Tribunal Suprem pretén asseure al banc dels acusats per un presumpte delicte de prevaricació en investigar les desaparicions del franquisme.

Aquest tancament arriba després de l'acte de suport que CCOO i UGT van fer aquest dimarts a la mateixa universitat madrilenya. Els sindicats van demanar que s'acabés la "persecució" a què consideren que s'està sotmetent el jutge Baltasar Garzón.

Precisament, unes hores després d'aquest acte, el Consell General del Poder Judicial va emetre un comunicat on rebutjava els actes de suport al jutge Baltasar Garzón perquè considerava que suposaven un atac a l'actuació jurisdiccional del Tribunal Suprem.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut