Inicien el tràmit per embargar els processats de l'1-O al jutjat 13
Ciutat de la Justícia

Comença l'embargament de béns als processats de l'1-O al jutjat 13

RedaccióActualitzat

El jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona -el que investiga el referèndum- ha començat a embargar béns aquest dimarts als processats per malversació per valor de 2,1 milions d'euros.

Les defenses d'aquests alts i ex-alts càrrecs del govern mantenen que l'embargament s'ha començat a fer quan la magistrada encara no ha resolt els recursos contra la fiança.

La jutge demanava sis milions. Els processats van dipositar tres milions set-cents perquè argumentaven que la resta ja estava consignada al Suprem. Que avui s'hagi començat a embargar voldria dir que el jutjat no accepta la fiança donada fins ara.

En concret, els advocats defensors argumentaven que hi ha 2 milions que ja estan dipositats al Suprem pels mateixos fets. Però la lletrada de l'Administració de Justícia deia que no, que aquells diners tenen a veure amb la responsabilitat d'altres persones.

"Respecte de la quantitat restant que es diu consignada, es fa constar que està, en el seu cas, dipositada a favor de persones diferents dels processats del present procediment, en un procediment diferent del que s'instrueix aquí, davant d'un òrgan judicial diferent d'aquest jutjat instructor i respecte d'uns fets que cap resolució judicial ferma ha declarat coincidents amb els investigats en aquest sumari." 

 

 

La jutge ha acusat de malversació 17 dels 30 processats per l'1-O, als quals va fixar 5.803.068 euros de fiança solidària per la responsabilitat civil, que respon a la quantitat suposadament gastada o compromesa amb la celebració del referèndum.

La Fiscalia va demanar incloure un nou delicte a la causa: el de pertànyer a organització criminal, que afecta 28 dels ja processat i n'afegeix un altre que havia quedat fora. Entre els acusats, la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, els directors de TV3, Vicent Sanchis, i Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el director de Màrqueeting i vendes de la Corporació, Martí Patxot., 

El delicte d'organització criminal, que fins ara només Vox havia posat damunt la taula en la causa del procés, pot comportar fins a 8 anys de presó.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OJudicial
Anar al contingut