Berga

Comença la temporada de bolets amb l'aparició dels primers rovellons

Començament de setembre és, com sempre, al Prepirineu, inici de temporada de bolets. Si més no, comença la fal·lera pel bolet. Els primers rovellons començen a sortir, si bé de rossinyols ja fa dies que en surten i de ceps n'hi ha hagut tot l'estiu amb intermitències als boscos més alts del Pirineu. I a peu de carretera també se'n comencen a veure, a punt per a la venda. A Cal Rosal, al Berguedà, ha començat el Mercat del Bolet.

Actualitzat
De bon matí, molts boscos del Berguedà comencen a notar la presència dels boletaires. Com sempre, els primers dies s'ha complert el tòpic de més boletaires que no pas bolets. Però amb paciència i bon nas s'han anat omplint alguns cistells.

Contràriament a la sensació que es pot tenir des de zones del país on les pluges han estat minses, molts boscos del Prepririneu i el Pirineu han rebut les últimes setmanes una quantitat de pluja que genera un cert optimisme.

Les parades del Mercat de Cal Rosal, estrenat aquests dies, en són una mostra. Els primers rovellons, algun rossinyol i una mostra generosa de ceps, que amb intermitència no han deixat de sortir als boscos pirinencs durant tot l'estiu.

El Mercat de Cal Rosal ha estrenat tendals per a les parades i aparcament gratuït, en una temporada que, com totes, comença amb els bolets a uns preus una mica cars. Els ceps, entre 15 i 20 euros el quilo. El rovelló, entre 25 i 30 euros.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut