Inspecció de Treball avala la manera com TMB retira l'amiant del metro
Els operaris han començat les feines per retirar planxes d'amiant a l'estació de la Verneda (ACN)
Barcelona

Comença la retirada de planxes d'amiant a l'estació de metro de la Verneda

La línia L2, la lila, estarà tallada entre la Pau i Artigues des d'aquest divendres fins al dimarts

RedaccióActualitzat

Des d'aquest divendres i fins dimarts, la línia 2 del metro de Barcelona estarà tallada entre les estacions de la Pau i Artigues, perquè a l'estació del mig, la de la Verneda, s'hi fan treballs per retirar planxes d'amiant.

Aquesta matinada, un cop ha acabat el servei de metro, els operaris han començat les feines per treure uns 900 metres quadrats de fibrociment. Un cop retirades les planxes d'aquest material es muntaran unes altres de policarbonat als llocs on sigui necessari per canalitzar possibles filtracions.

 

 

L'estació estarà tancada fins al 22 d'abril, moment en què acabaran els treballs, que es desenvoluparan durant aquests tres dies ininterrompudament.


Aquesta és una de les actuacions previstes per TMB per donar resposta a aquesta problemàtica, després de les queixes dels treballadors del metro de Barcelona. L'empresa farà un mostreig d'aire i d'elements sòlids d'estacions de metro per detectar-hi la presència d'amiant. També ha ofert revisions voluntàries als treballadors que no han estat mai exposats a l'amiant i ha adquirit trens nous per substituir els que estan afectats per l'amiant.

L'estació de la Verneda es reobrirà el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril, a les cinc del matí. Abans, però, s'hi faran proves per comprovar que no hi ha contaminació a l'aire de l'estació per l'alliberament de partícules d'amiant com a conseqüència d'aquests treballs.

 

 

Els sindicats denuncien que la presència de fibrociment en mal estat ha alliberat fibres que han provocat afectacions pulmonars a alguns treballadors. CCOO ha denunciat que més d'un 30% dels treballadors que han passat un examen mèdic en les revisions mèdiques per l'amiant tenen afectacions pulmonars.

Pel que fa al treballador ja jubilat que els sindicats argumenten que va morir per l'amiant, el comitè d'empresa va assegurar que va morir després de patir fibrosi quística. Segons van explicar, es tracta d'un home a qui van trobar fils d'amiant al teixit respiratori després de practicar-li una biòpsia arran de la malaltia que patia.

ARXIVAT A:
AmiantMobilitat
Anar al contingut