Primer mòdul del bloc de pisos Aprop a Ciutat Vella
Primer mòdul del bloc de pisos Aprop a Ciutat Vella

Comença la construcció dels primers pisos contenidor per a emergència social

Es fan al Gòtic de Barcelona i serviran per allotjar famílies en situació de vulnerabilitat

Actualitzat

És un mètode innovador força utilitzat en països del nord d'Europa que aquí tot just comença.

L'Ajuntament de Barcelona ha instal·lat aquest dilluns el primer contenidor del bloc de pisos d'emergència al barri Gòtic de Barcelona. Es pot aixecar una planta al dia i reduir fins a un terç el temps de construcció.

És al carrer Nou de Sant Francesc i servirà com a habitatge d'emergència per a famílies vulnerables, que ara s'allotgen en hotels i pensions.

Per Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella de l'Ajuntament de Barcelona, és una manera de compensar els veïns del barri.

"És el barri de la ciutat que més població ha perdut per diverses causes en les últimes dècades i també és un dels barris en què hi ha més pressió immobiliària en el conjunt de Ciutat Vella."

La previsió de l'Ajuntament és que aquests pisos contenidor, coneguts com APROP, estiguin enllestits a finals d'octubre i es puguin entregar a una dotzena de famílies del barri que no tenen casa i els casos dels quals ja estan en mans de la mesa d'emergència social.

L'Ajuntament calcula que viuran aquí de manera provisional fins que tinguin la llar definitiva assignada. S'hi poden passar un màxim de 5 anys.

En un sol dia les grues podran col·locar quatre contenidors i aixecar una planta de cop.

 

En total, el temps de construcció de tot el bloc serà de sis mesos, una tercera part del que tarda a fer-se una construcció convencional.

L'arquitecte David Juárez, d'Estudi Straddle 3, encarregat del projecte, explica que el preu de construcció és semblant a la construcció tradicional, però s'escurça el temps en què està enllestit perquè es poden fer diferents pisos en paral·lel. I no és l'únic avantatge, assegura.

"Igual que es pot muntar en un dia una planta, per desmuntar també és econòmic i ràpid, és reutilitzable, i el mateix edifici es pot tornar a muntar."

L'edifici APROP del Gòtic tindrà dos allotjaments d'un dormitori, de 30 metres quadrats, i un de dos dormitoris, de 60 metres quadrats, a cadascuna de les seves quatre plantes i un equipament comunitari a la planta baixa.

Una vegada col·locats els mòduls fabricats aquesta setmana, al setembre, abans que comenci el curs escolar, s'instal·larà l'ascensor, les escales i les passarel·les d'accés, també prefabricades.

També es construirà la nova façana ventilada i la coberta de suport de l'hort urbà i es condicionarà la planta baixa per destinar-la a equipament del barri, en principi vinculat al Centre d'Atenció Primària.

Pis de mostra construït amb contenidors

A Barcelona està previst construir-hi dos blocs més de quaranta habitatges cadascun amb contenidors, a Sant Martí i a Sants.

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut