Els acusats del judici del parricidi de Godella a l'Audiència de València
El pare i la mare s'acusen mútuament del crim (EFE/Kai Fösterling)

Comença el judici a la parella acusada de matar els seus dos fills menors a Godella

El fiscal demana 50 anys de presó per al pare i internament psiquiàtric per la mare: "És el judici més brutal que he vist mai."

RedaccióActualitzat

L'Audiència de València jutja des d'aquest dilluns una parella de 27 i 25 anys acusada de matar els seus dos fills petits, a Godella, al País Valencià. El fiscal demana per al pare 50 anys de presó i per a la mare, l'internament en un centre psiquiàtric perquè patia un brot agut d'esquizofrènia. També reclama que la parella indemnitzi els avis materns i paterns amb 300.000 euros.

Els fets van passar la nit del 13 al 14 de març del 2019 i uns dies després el jutjat d'instrucció número 4 de Paterna va decretar presó provisional sense fiança per a tots dos.

Ara, dos anys després, en el primer dia de judici, les defenses del pare i de la mare s'acusen mútuament de parricidi. Per una part l'advocat de l'home assegura que va ser la mare qui va matar els infants, qui els va portar fora de la casa mentre ell dormia i sense el seu consentiment els va colpejar a la zona del cap amb un objecte pesant. I per l'altra, l'advocada de la mare manté que ella no és l'autora dels assassinats i que només va enterrar els cossos dels seus fills un cop ja se'ls havia trobat sense vida.


La parella compartia creences místiques i religioses

Segons la Fiscalia, els acusats van banyar a la piscina els dos nens, de tres anys i mig i cinc mesos, per purificar-los, i després els haurien matat:

"És el judici més brutal en què he participat al llarg de la meva trajectòria perquè no hi ha res més brutal que la mort d'uns nens a mans dels seus pares. Els dos volien acabar amb la vida dels seus fills menors i així ho van fer."

La parella compartia creences místiques i religioses i confiaven en la regressió, en la purificació de les ànimes per mitjà de banys d'aigua i en el seu renaixement després de la mort dels cossos.

El fiscal creu que en el moment de cometre el crim la mare "patia una esquizofrènia del tipus paranoide" i estava "en fase de brot agut". Per això no li demana cap pena de presó, però sí reclama que ingressi en un centre especialitzat durant el mateix període que el pare.

Pel que fa a l'home, la Fiscalia destaca el seu tarannà manipulador i la seva capacitat de "menjar el cap a la seva dona". Els acusats eren parella de fet des del 2011.

El judici, que ha començat aquest dilluns, s'allargarà fins al 10 de juny i serà llavors quan el tribunal de la sala Tirant de la Ciutat de la Justícia de València es retirarà a deliberar.

ARXIVAT A:
País ValenciàJudicial
Anar al contingut