Comença el Festival de Jazz de Tarragona

Acabat el Festival de Jazz de Terrassa, Tarragona en pren el relleu. El certamen, que s'ha especialitzat a difondre el jazz més clàssic, el de les primeres formacions musicals que van néixer a la riba del Mississipí, ha arrencat al carrer a bord d'un vaixell-caravana ple de músics. I és que l'esperit d'aquest festival de jazz és, sobretot, recuperar la cara més popular i ballable del gènere.

Actualitzat

Des de Tarragona, es proposa un viatge a la Nova Orleans de les primeres dècades del segle XX, per contagiar la festa que aleshores significava el jazz. I per això, el de Tarragona s'ha fet un forat en els festivals de jazz del país, justament, per la seva especialització en el "dixieland", el so del jazz tradicional, el dels primers clubs.

Segons l'organitzador del festival, Jordi Bertran, han aconseguit "trobar el nostre petit forat i la nostra petita aportació al món del jazz, sobretot basant-nos en el tema de la comunicació".

 

Una de les bandes del país que més bé comunica l'alegria del jazz tradicional és La Vella Dixieland, uns veterans de l'escenari que van ser els amfitrions que van inaugurar el festival al Teatre Metropol. Des d'aquest teatre, però també a diversos llocs a l'aire lliure de la ciutat, el jazz sonarà fins diumenge, amb tres cites destacades, una "big band" que versiona temes de Frank Sinatra, l'últim projecte, també amb "big band" de Santiago Auseron, i el jazz més modern de Llibert Fortuny.

Anar al contingut