Barcelona

Comença el compte enrere per a l'apagada analògica i el desplegament total de la TDT a Catalunya

La televisió analògica té els dies comptats a Catalunya. Dimarts que ve, la torre de Collserola deixarà d'emetre senyal de televisió analògica i començarà l'anomenada apagada analògica. Aquesta nova fase, tercera i última des que va començar el procés, afectarà quatre milions de persones. El secretari general de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, ha assegurat que la bona preparació dels catalans per a la TDT minimitzarà les incidències. A partir del 2 d'abril, la televisió només es podrà veure a través del sistema TDT.

Actualitzat
Segons Mundó, el 99% de les llars ja poden rebre el senyal de TDT sense problemes, i ha explicat que des de la primera fase de l'apagada no s'han registrat incidències importants.

De tota manera, Mundó recomana contactar amb instal·ladors professionals si es presenta qualsevol afectació en el servei.

Tercera i última fase de l'apagada analògica

El passat dia 10 de març va arrencar la tercera i última fase de l'apagada analògica de televisió en territori català. 179 municipis ja han afrontat o estan en procés d'afrontar aquesta darrera etapa.

Aquesta tercera fase ha afectat, de moment, 99 municipis de Barcelona, 69 de Lleida i 11 de Girona.

La Generalitat subvencionarà el satèl·lit on no arribi la TDT

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha reconegut que un percentatge de ciutadans tindrà dificultats per rebre la senyal de TDT. Per resoldre aquests problemes de cobertura en aquests municipis, el govern ha explicat que vol potenciar la utilització del satèl·lit.

En aquest sentit, la Generalitat ha anunciat que subvencionarà amb 200 euros cada instal·lació via satèl·lit a les zones rurals o urbanes on no arribi bé la televisió digital terrestre.

El Síndic de Greuges seguirà el procés de transició

Fa uns dies el Síndic de Greuges va explicar que obrirà una actuació d'ofici per fer un seguiment del procés de transició de la televisió analògica a la televisió digital terrestre.

El Síndic reclama a la Secretaria de Telecomunicacions que aclareixi quant de temps trigaran les zones afectades a rebre el senyal per satèl·lit i si tindran problemes per rebre el senyal.

Fins ara, el Síndic ha rebut 4 queixes d'usuaris i 35 consultes sobre aquesta qüestió.
Anar al contingut