Sant Sadurní d'Anoia

Comença a Sant Sadurní d'Anoia un projecte per promoure la implicació de les dones en l'àmbit social

Sant Sadurní d'Anoia ha estat el primer ajuntament a signar el conveni amb l'Institut Català de les Dones per promoure la participació de les dones en el desenvolupament local. L'objectiu global d'aquesta iniciativa és dissenyar una experiència participativa amb dones d'un barri o municipi per tal d'impulsar la integració de les dones en la vida local, i promoure l'associacionisme i la seva incidència en les polítiques municipals.

Actualitzat
En la primera fase del projecte participen quinze municipis d'arreu de Catalunya que han manifestat la seva voluntat i compromís d'avançar en els mecanismes de participació social i política de les dones i d'introduir la perspectiva de gènere en les polítiques que estan implementat des del municipi.

L'objectiu és, entre altres coses, aconseguir establir un procés metodològic de participació que permeti identificar i analitzar les necessitats i aportacions de les dones en relació amb els següents temes: usos dels temps, ús de l'espai públic, utilització dels serveis i xarxes de relació. També pretén aconseguir la participació de les dones que no estan associades o que normalment no estan presents en processos participatius estables, i enfortir els consells de dones municipals en cas que existeixin o impulsar-ne la creació si es considera possible.

L'objectiu últim d'aquesta experiència és elaborar unes conclusions en les quals es recullin unes línies d'acció estratègiques per impulsar la participació de les dones en cada municipi, que es portaran a terme en una segona fase d'aquest projecte.

El projecte comença ara i està previst que duri fins al desembre. Els altres municipis implicats són: Amposta, Badalona, Santa Coloma, Balaguer, Castelldefels, el Vendrell, Esplugues, Figueres, Mataró Palafrugell, Sabadell, Sant Celoni, Tàrrega i Vila-seca.
Anar al contingut