Nova York

Comença a aixecar-se el gratacel que substituirà les Torres Bessones de Nova York

Quatre anys i mig després dels atemptats contra les Torres Bessones, acaben de començar a Nova York les obres per construir l'edifici que les substituirà. Les excavadores van posar-se a treballar dijous a la Zona Zero sota l'atenta mirada del governador de Nova York, George Pataki, i l'alcalde de la ciutat, Michael Bloomberg. S'iniciava, d'aquesta manera, la construcció de la Torre de la Llibertat, l'ambiciós projecte que vol omplir el buit deixat per les Torres Bessones.

Actualitzat
Després de diversos mesos de discussions sobre el control de la construcció i les despeses en l'anomenada Zona Zero, ha començat l'edificació de la Torre de la Llibertat, un gratacel que reemplaçarà les Torres Bessones, destruïdes en els atacs de l'11 de setembre del 2001.

L'edifici, de 540 metres d'altitud, serà el més alt dels Estats Units i vol demostrar que el país no se sotmet a l'amenaça terrorista. "Es convertirà en un símbol de la nostra llibertat i independència", ha afirmat el governador de Nova York, George Pataki.

Es preveu acabar la construcció l'any 2012, amb cinc torres en una àrea de 6,4 hectàrees. Durant el mes de maig, els obrers s'encarregaran de reubicar cables i completaran els preparatius per als fonaments de l'edifici.
Anar al contingut