A l'Escola Magraners, la música és treballa a totes les àrees
A l'Escola Magraners, la música és treballa a totes les àrees
Lleida

Combatre l'absentisme escolar amb música i sense llibres

Un centre de primària d'alta complexitat de Lleida ha aconseguit acabar amb l'absentisme escolar, que fa 4 anys era del 25%

Actualitzat

Reformular l'espai educatiu i fer-lo més atractiu. Amb aquesta premissa, una escola d'alta complexitat de Lleida ha substituït els llibres per la música, i amb això han aconseguit reduir totalment l'absentisme escolar en un centre on fa 4 anys el 25% dels alumnes faltaven a classe.

És l'Escola Magraners, on només arribar la música dona la benvinguda als 140 alumnes, la meitat d'ètnia gitana.

Fa cinc cursos l'equip directiu va decidir suprimir els llibres, que la majoria de famílies no podien pagar, i ho van substituir pel que més els agrada, explica la directora, Elena Aznar:

"Vam observar els nens i vam veure que els va la música."

Introduir la música en totes les matèries va ser el segon canvi.

Per exemple, els de 5è aprenen les formes simples i les compostes dels verbs amb música.

 

Els de 3er escolten un paisatge sonor, diu la mestre Mireia Farràs:

"A través dels paisatges sonors podem treballar l'estructura del text, que, de vegades, a tercer encara ens costa una mica, i través dels sons ens és més fàcil."

Amb música volen combatre l'absentisme escolar en aquest centre, d'alta complexitat, ubicat en un barri desafavorit i castigat per la crisi. Fa quatre cursos, un de cada quatre alumnes no anava a l'escola. Ara, pràcticament hi van tots, constata la directora:

"Som un barri de 'festa'. Què fa això? Doncs que ells vinguin més motivats, perquè la música els agrada. Si venen motivats, venen més. I aquest era el nostre objectiu."

 

 

La música s'escolta al pati, als passadissos i a les aules, i per això els han donat un premi, el Baldiri i Reixach a la innovació. Amb els diners han comprat kids de robòtica i els alumnes d'aquesta escola aniran per primera vegada de colònies.

ARXIVAT A:
Educació Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut